U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Curieuze Duitse periode aan vergetelheid ontrukt
Een gedramatiseerd verhaal, opgesierd met oude journaalopnamen en interviews met betrokkenen - dat klinkt niet erg spannend. Maar Heinrich Breloer, wiens Todesspiel twee avonden achtereen te zien was op Duitsland 1 is er alleszins in geslaagd van zijn verhaal over de Duitse Herfst van 1977 een interessante en toch leerzame film te maken.


T V   V O O R A F :


Restauranthouder C.Y. But; Afpersing onder Chinezen
Ze renden naar binnen in het Chinese restaurant Sea Palace, op een boot bij het Centraal Station in Amsterdam. Het waren gasten die even te voren in zijn etablissement hadden gegeten, zegt restauranthouder C.Y. But. Ze waren hun jas vergeten. Even later zouden But en zijn personeel ervan zijn beschuldigd tachtigduizend gulden uit de jaszak te hebben gehaald. Dat geld moet worden terug betaald, zou een man hebben gezegd. En om zijn woorden te onderstrepen vuurde hij twee schoten af in het restaurant, vertelt But in een uitzending vanavond van Zembla.


F I L M   V O O R A F :


Travelling avant
Bioscoopbezoek was al voor de Tweede Wereldoorlog een van de populairste vormen van vrijetijdsbesteding, maar de uitvinding van film als eerste levensbehoefte, als kunst en passie, van de cinefiel, de echte filmliefhebber, - die dateren pas van na de oorlog. Tijd en plaats zijn bekend: Parijs 1945. De beklemming van de Duitse bezetting was voorbij, de bioscopen werden overspoeld met de Amerikaanse films uit de voorafgaande jaren.

NRC Webpagina's
26 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)