U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Piepjonge jeugd ontdekt in Rusland internet
Rusland ontdekt het internet. Uitgerekend in de typische Sovjet-wijk Proletarskaja in Moskou is het eerste computercafé ontstaan. De klanten zijn hooguit vijftien.



Luchtmacht: buitenaardse wezens waren testpoppen
Met een 231 pagina tellend rapport hoopt de Amerikaanse luchtmacht een eind te maken aan het hardnekkige gerucht dat begin juli 1947 een UFO is neergestort bij het plaatsje Roswell in New Mexico.



Een paar geweldfoto's is voldoende
Ad van Denderen fotografeerde de afgelopen vier jaar in Israel de confrontaties tussen de Hamas, de islamitische Jihad en de joodse kolonisten.



Fusie van grote archieven voor beeld en geluid
Het Nederlands Audiovisueel Archief, de fusie van de vier grootste documentaire beeld- en geluidsarchieven in Nederland, is vanmiddag officieel opgericht.



Verlies voor Unisource 375 miljoen gulden
Het verlies van Unisource, het internationale samenwerkingsverband van PTT Telecom, het Zweedse Telia en de Zwitserse PTT, is vorig jaar opgelopen tot ruim 375 miljoen gulden.



Tv-bonzen struikelen in bonusjacht
Freddy Thyes, bestuurslid van mediaconcern SBS, nam gisteren ontslag. Twee topmannen van HMG gingen hem voor. Hun aftocht vormt het voorlopige sluitstuk van een geruchtmakende affaire rond het bedrijfje Teleworld. Een reconstructie.



De Europese kijker bestaat niet
Iedereen heeft de mond vol over mondialisering van de cultuur. Overal, zo wordt gezegd, consumeert men dezelfde - voor een groot deel nog steeds Amerikaanse - culturele producten, ten koste van de lokale eigenheden.



Hongkong op het web
Verschillende websites besteden aandacht aan de soevereiniteitsoverdracht van Hongkong over een paar dagen. De Chinese regering heeft een uitgebreide activiteitenagenda en houdt bij hoeveel seconden de Britse kroonkolonie nog van het moederland scheiden (www.hongkong.com). De regering van Hongkong informeert over de nieuwe wetgeving (www.info.gov.hk) en de Hong Kong Economic and Trade Office in San Francisco gaat in op de nieuwe handelsomstandigheden (www.hongkong.org).



NRC Webpagina's
25 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)