U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Het lot en charme van verknipte documentaires
Zozeer zijn de Nederlandse publieke omroepen ervan overtuigd dat de kijker te stom is om zijn aandacht langer dan een halfuur, hoogstens drie kwartier bij één onderwerp te houden, dat zij doorgaan langere documentaires tot korte televisieseries te verknippen. Ondanks trof dit lot weer Amsterdam, global village van Johan van der Keuken, verknipt tot een serie van vijf - als ik niet de tel ben kwijtgeraakt.


T V   V O O R A F :


Verbeterd ventje uit Roswell
Als de commerciële omroep de grootste gemene deler vertegenwoordigt van het Nederlandse volk, dan verkeert het UFO-geloof hier in kritieke toestand. Vanavond zendt SBS6 een aardig, kritisch filmpje uit over het beroemde Roswell-verhaal: het aanhoudende gerucht dat er vijftig jaar geleden in dat plaatsje in New Mexico een vliegende schotel is neergestort. Deze UFO zou met aliens en al zijn verdonkeremaand door de overheid, uit angst voor paniek. Vandaag bracht het Pentagon een nieuw ontkennend rapport uit.


F I L M   V O O R A F :


Henry V
Toen Laurence Olivier in 1944 de eerste verfilming van Henry V regisseerde (en uiteraard zelf de titelrol speelde), was hij al de prins der Shakespeare-acteurs, met bovendien ervaring als jeune premier in Hollywood. Kenneth Branagh was 27 toen hij als regisseur, acteur en producent het koningsdrama in 1989 opnieuw verfilmde, en niet meer dan een veelbelovend toneelspeler met twee filmrollen en enkele televisieseries op zijn naam.

NRC Webpagina's
25 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)