U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
De domme kracht van breekijzer
Beeldridder Pieter Storms is niet te vertrouwen. In zijn programma Breekijzer op SBS6 krijgt de kijker met stotende muziek in razende vaart een aantal gevallen van schrijnend onrecht te zien en de pogingen van Storms om de nood voor het oog van de camera op te lossen. Zijn kersenrode batmobile met donkere ruiten is vaak in beeld, evenals zijn gezicht, de commerciële Robin Hood. Maar het hele verhaal wordt zelden verteld. Wederhoor is mondjesmaat. In plaats daarvan zijn er veel duw- en trekscenes bij ingangen van grote, ongenaakbare kantoorgebouwen. Amusement dus.


T V   V O O R A F :


Dolly Pond kampt met neuroses
Het Engelse Channel 4 kreeg begin jaren tachtig een zendvergunning, met als eis dat de televisiezender vernieuwend werk voor beperkte kijkersgroepen zou ontwikkelen en uitzenden. De commerciële zender richtte daartoe onder meer een speciale afdeling op die animatiefilms voor volwassenen produceert. Het experiment - dat zeker heeft bijgedragen aan de opleving en herwaardering van de Engelse animatiefilm - bracht diverse succesvolle series voort.


F I L M   V O O R A F :


Jungfrukllan
,,Ik begrijp U niet'', roept de hereboer vertwijfeld tot God aan het slot van De maagdenbron. Hij begrijpt niet hoe Hij heeft kunnen laten gebeuren dat zijn maagdelijke dochter werd verkracht en vermoord. Hij begrijpt evenmin hoe hij eigenhandig de twee daders een kopje kleiner heeft kunnen maken. Hij vraagt Hem om vergiffenis en krijgt die ook: op de plek waar de dochter is vermoord ontspringt spontaan een bron.

NRC Webpagina's
20 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)