` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Premier Jospin stelt veel besluiten uit tot de herfst
PARIJS, 20 JUNI. Frankrijk verhoogt het minimumloon met 80 gulden per maand en beëindigt de kinderbijslag voor de middenklassen. Voor het overige heeft premier Lionel Jospin in zijn eerste regeringsverklaring de grote economische beslissingen uitgesteld tot de herfst.

Justitie stuit op tweede 'sapman' in cocaïne-affaire
HAARLEM, 20 JUNI. Het openbaar ministerie in Haarlem is bij een onderzoek naar omvangrijke cocaïnesmokkel gestuit op de rol van opnieuw een vanuit België opererende vruchtensapfabrikant. De zaak vertoont sterke gelijkenis met de feiten rond de IRT-zaak, die handelde over de toelaatbaarheid van opsporingsmethoden. Op aanwijzing van de politie in Zaandam is twee weken geleden in Gent 'sapman' Napoleon de M. aangehouden. Hij wordt ervan verdacht 1.400 kilo cocaïne te hebben geïmporteerd. De partij is in Nederland onderschept. Deze Belg is een ex-zakenpartner van 'sapman' R. uit Antwerpen.

Zalm wil tekort van overheid tot nul terugbrengen
DEN HAAG, 20 JUNI. Het financieringstekort van de overheid moet in een volgende kabinetsperiode tot nul worden teruggebracht. Dat zei VVD-minister Zalm (Financiën) gisteren bij het in ontvangst nemen van het rapport 'Op weg naar begrotingsevenwicht' van de Studiegroep Begrotingsruimte. Deze bestaat uit topambtenaren van diverse ministeries, aangevuld met externe deskundigen van De Nederlandsche Bank en het Centraal Planbureau.

Milieu-eisen voor auto's worden veel strenger
ROTTERDAM, 20 JUNI. Auto's zullen vanaf het jaar 2000 moeten voldoen aan veel strengere milieunormen. Daarmee willen de Europese ministers van milieu de uitstoot van schadelijke stoffen voor auto's met benzinemotoren met 45 tot 50 procent terugdringen. Bij dieselmotoren moet de uitstoot 30 procent lager worden.

Celstraf voor leden Bende van Leerdam
DORDRECHT, 20 JUNI. De rechtbank in Dordrecht heeft vanmorgen in de zaak van de Bende van Leerdam de 23-jarige O.S. veroordeeld tot 20 jaar cel. De rechtbank achtte bewezen dat hij opzettelijk de drugshandelaar A. Hommel van het leven heeft beroofd tijdens een ripdeal. De 27-jarige J.T. kreeg 6 jaar cel. De 25-jarige M.L. is veroordeeld tot vier jaar cel.

Bosnië: weer geen donorconferentie
SARAJEVO, 20 JUNI. De internationale donorconferentie voor Bosnië, die op 24 en 25 juni in Brussel had moeten worden gehouden, is voor de derde keer uitgesteld omdat als gevolg van het dwarsliggen van de Bosnische Serviërs aan enkele voorwaarden niet is voldaan.

Kanaal alleen met documentaires
MARSEILLE, 20 JUNI. De Franse documentairezender Planète wil volgend jaar in Nederland en België een uitsluitend aan documentaires gewijd televisiekanaal introduceren. De zender zal geheel Nederlandstalig zijn.

Nu ook conflict Peper-Ottevanger
ROTTERDAM, 20 JUNI. Na het conflict met korpschef Brinkman staat nu ook de verhouding tussen burgemeester Peper en plaatsvervangend korpschef K. Ottevanger onder grote spanning.

Pyrruszege voor McDonald's
LONDEN, 20 JUNI. McDonald's heeft gisteren een pyrrusoverwinning geboekt in het smaadproces tegen twee Britse milieu-activisten. De twee werden na de langste rechtszaak in de Britse juridische historie veroordeeld tot een vergoeding van bijna 200.000 gulden. Schadelijker voor McDonald's was de golf van negatieve publiciteit als gevolg van de rechtszaak.

NRC Webpagina's
20 JUNI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)