U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


CDA: Sorgdrager blijft in gebreke
Minister Sorgdrager (Justitie) blijft volgens het CDA in gebreke bij het repareren van wetgeving die eerder niet bij de Europese Commissie is aangemeld. De CDA-fractie verlangt aanvullende maatregelen. Als deze uitblijven moet Sorgdrager zich op haar positie beraden.


E C O N O M I E :


'Pensioenpremie omhoog door invoering euro'
Een meerderheid van de pensioenfondsbeheerders verwacht dat de pensioenpremies omhoog zullen gaan als de Europese eenheidsmunt, de euro, wordt ingevoerd.


H O O F D A R T I K E L :


Begrotingsevenwicht
Een koorddanser heeft voor het behoud van zijn evenwicht een grote mate van beheersing nodig. In de overheidsfinanciën, met alle onvoorziene omstandigheden in de economische ontwikkelingen, vergt het streven naar een begroting die ,,vrijwel in evenwicht'' is, eveneens een grote mate van discipline. Dat is precies wat de landen van de Europese Unie elkaar hebben opgelegd: in het kader van de Economische en Monetaire Unie (EMU) is afgesproken dat de deelnemende landen zullen streven naar begrotingen die vrijwel in evenwicht zijn. Het stabiliteitspact, dat aangevuld met een verklaring over werkgelegenheid op de top in Amsterdam is aanvaard door de Europese regeringsleiders, vormt hierbij het richtsnoer.


S P O R T :


'Veel verliezen bracht de wil om weer te winnen terug'
Richard Krajicek verdedigt vanaf maandag zijn Wimbledon-titel. De 25-jarige Nederlander hoopt in Londen definitief af te rekenen met de critici. ,,Misschien word ik pas serieus genomen als ik een tweede grandslamtitel win.''


NRC Webpagina's
20 JUNI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)