U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onlineboekhandel
Barnes and Noble probeert meer te zijn dan een van de grootste onlineboekhandelaren. Elke dag worden auteurs uitgenodigd om op de website met lezers over hun werk te praten.



Profane priesters zonder publiek
Het toegenomen media-aanbod en de opkomst van nieuwe media maken het publiek steeds minder afhankelijk van de journalistiek, betoogt de communicatiewetenschapper J. Bardoel.



'Meer programma's uitbesteden'
Staatssecretaris Nuis (Media) wil de publieke omroepen en commerciële zenders verplichten om 15 procent van de programma's te laten maken door onafhankelijke producenten.



Handelsbelang en zelfcensuur in Hongkong
Volgens een recente peiling binnen de zakenwereld in Azië behoort Hongkong tot de landen in de regio waar de persvrijheid het grootst is. In Hongkong zelf geloven velen echter dat de afgelopen jaren de zelfcensuur in de pers is toegenomen.



Ook Enertel klaagt over tarieven PTT
Na Telfort heeft nu ook Enertel geklaagd bij minister Jorritsma van Verkeer over de tarieven die concurrent PTT Telecom hanteert voor het gebruik van zijn telefoonnet.



Telecommarkt Japan gaat open voor de VS
Japan zet zijn markt voor telecommunicatie open voor Amerikaanse producten.



Franse zender begint kanaal in Nederland
In Nederland en België wordt volgend jaar een uitsluitend aan documentairefilms gewijd televisiekanaal geïntroduceerd, naar het voorbeeld van de Franse documentairezender 'Planète'.



Een avontuurlijk naslagwerk
Het uitgeven van een cd-rom over beeldende kunst is niet eenvoudig, want wil die succesvol zijn, dan moet een groot publiek verspreid over een groot aantal landen worden bereikt. De liefhebbers van een bepaalde stroming of schilder zijn nu eenmaal dunner in de wereld gezaaid dan de kopers van spelletjes, cursussen of computerprogrammatuur.

NRC Webpagina's
20 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)