U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Opluchting na akkoord stabiliteitspact
De Europese staats- en regeringsleiders hebben gisteren in Amsterdam een akkoord bereikt over het zogeheten stabiliteitspact. Over dit pact voor budgettaire discipline in de Europese muntunie, die in 1999 van start moet gaan, was een conflict gerezen omdat Frankrijk meer aandacht eist voor werkgelegenheid. Nu het conflict is bezworen, moeten de Europese regeringsleiders zich vandaag buigen over de laatste obstakels in de herziening van het Verdrag van Maastricht.


E C O N O M I E :


Rolinco gokte met prognose koersval mis
Het beleggingsfonds Rolinco heeft in april mis gegokt met de verwachting dat de koersen op de effectenbeurzen zouden instorten en heeft daardoor zijn beleggingsrendement scherp zien terugvallen ten opzichte van vergelijkbare fondsen.


H O O F D A R T I K E L :


De top van de euro
In theater carré aan de Amstel stond gisteren de presentatie van de muntstukken van de euro op het programma. De kans dat deze munten vanaf het jaar 2002 werkelijk in grote delen van Europa zullen circuleren, is aanzienlijk toegenomen na de goedkeuring van twee verklaringen op de Europese top in Amsterdam. Het 'stabiliteitspact' dat de deelnemers aan de EMU, de Economische en Monetaire Unie, dwingt tot duurzame begrotingsdiscipline is, op het allerlaatste moment en op aandrang van Frankrijk, aangevuld met een verklaring over economische groei en werkgelegenheid.


S P O R T :


Grastoernooi Rosmalen overwint kinderziektes
Grastennis in Nederland. Terwijl links en rechts applaus opstijgt vanaf de tribunes verpozen zakenlieden zich in het promodorp onder het genot van een glas bier. Even verderop, aan de achterzijde van het complex, vergapen tientallen toeschouwers zich aan Mary Pierce, de Frans-Canadese tennisdiva die haar training blootsvoets afwerkt. Fototoestellen klikken onophoudelijk.


NRC Webpagina's
17 JUNI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)