U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
De globalisering van Naomi Campbell
Ze is een zwarte vrouw, woont in New York, komt uit Londen en zegt dat Jamaica haar land is, want daar komen haar grootouders vandaan. Eigenlijk woont ze in een krappe vliegtuigstoel op weg van het ene continent naar het andere om zich te laten fotograferen.


T V   V O O R A F :


Heerlijk Brits genieten
Liefhebbers van mooie Engelse televisieseries naar klassieke Engelse whodunnits moeten hun kijkgewoontes de komende weken bijstellen. Naast de late zondagavond waarop de KRO ons tracteert op Dalgliesh, Wexford en nu Frost, is de komende drie dinsdagen de BBC-bewerking van Minette Walters' eerste roman The Ice House bij de VARA te zien.


F I L M   V O O R A F :


Iron Maze
De eerste Japanse film die in het westen furore maakte, Akira Kurosawa's Rashomon (1950), heeft veel navolging gevonden. Niet alleen tekende Martin Ritt in 1964 voor de Hollywood-remake als western The Outrage met Paul Newman in de hoofdrol, voor velen is het nog steeds direct duidelijk wat er bedoeld wordt met een 'Rashomon-scenario'. In Kurosawa's film worden vier deels tegenstrijdige versies van de gewelddadige dood van een samoerai verteld door getuigen, onder wie de geest van het slachtoffer. De clou is dat de waarheid in het midden blijft.

NRC Webpagina's
17 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)