U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KPN splitst concern: post en telecom
Koninklijke PTT Nederland (KPN) wordt gesplitst in twee ondernemingen. Vanaf het voorjaar van 1998 zullen PTT Post en PTT Telecom voortbestaan als twee afzonderlijke bedrijven met elk een eigen beursnotering.



Videobanden onderzocht
De Hilversumse politie onderzoekt de verdwijning van twee videobanden uit het gebouw van de Nederlandse Moslim Omroep NMO.



NOS wil gids uitgeven met sportprogramma's
De NOS onderzoekt de mogelijkheid om te participeren in de uitgave van een programmagids gericht op sportuitzendingen. Dat heeft een woordvoerder vanochtend bevestigd.



Splitsingbericht doet KPN-koers sterk stijgen
Op het Damrak is vanochtend een run op aandelen Koninklijke PTT Nederland (KPN) ontstaan na de bekendmaking dat de onderneming wordt opgesplitst in PTT Post en PTT Telecom. De AEX-index opende daardoor zes punten hoger op het record van 855,99 punten.



Wim Dik: 'Splitsing is een onvermijdelijke stap'
PTT Post en PTT Telecom worden volgend jaar zelfstandige ondernemingen. Vanmorgen maakte Koninklijke PTT Nederland een einde aan de geruchten over een splitsing. Een interview met KPN-bestuursvoorzitter W. Dik, de nieuwe topman van Telecom.



Opdelen KPN past in trend
Drie jaar en vier dagen nadat KPN als een bundeling van een post- en telecombedrijf naar de Amsterdamse effectenbeurs ging, hakt het concern zichzelf in tweeën.



PTT Telecom verdedigt markt met Internettelefonie
PTT Telecom wil klanten vanaf volgend jaar de mogelijkheid bieden met gewone telefoons via Internet te bellen. Naar het buitenland bijvoorbeeld. Het bedrijf lijkt gedwongen deze spotgoedkope en dus bedreigende technologie te omarmen.



Snelle inhaalrace voor vrouwen
Hoewel er beduidend minder vrouwen dan mannen op Internet zijn aangesloten, komt hun profiel overeen. De vrouwelijke Internetter is net als haar mannelijke collega jong en hoogopgeleid. Het is vooral de behoefte aan informatie die vrouwen het net op drijft. Veel minder dan mannelijke gebruikers maken vrouwen op Internet gebruik van chatmogelijkheden, discussiefora, sekssites, het binnenhalen van nieuwe software en interactieve games.



NRC Webpagina's
17 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)