U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Kritiek Chirac op tekst 'Amsterdam'
De Franse president Chirac heeft vanmorgen kritisch gereageerd op de ontwerpverdragtekst van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie. Zo vindt hij dat de voorstellen over buitenlands beleid niet ver genoeg gaan. Minister Zalm (Financiën) is optimistisch over de kansen op een akkoord over het zogeheten stabiliteitspact.


E C O N O M I E :


CPB raamt groei in '98 op 3,75 procent
De economische groei bedraagt volgend jaar 3,75 procent, het hoogste percentage in deze kabinetsperiode. Dat heeft het Centraal Planbureau (CPB) het kabinet laten weten. Het kabinet gebruikt deze voorlopige ramingen voor het opstellen van de rijksbegroting-1998. De prognose van de economische groei ligt een half procentpunt hoger dan de voorspelling die het CPB een half jaar geleden in het Centraal Econonomisch Plan 1997 publiceerde.


H O O F D A R T I K E L :


Tegenstellingen
De europese unie worstelt in Amsterdam met zichzelf. De ruzies die binnen de NAVO worden uitgevochten, verdwijnen daardoor naar de achtergrond. Deze ruzies zijn evenmin als die in de Unie het gevolg van tijdelijk ongenoegen binnen de familie. Fundamentele tegenstellingen komen aan de oppervlakte waarvan de oplossing zich aan het zicht onttrekt. Gaat het binnen Europa uiteindelijk om een Duits-Frans conflict om de hegemonie op het continent, in het Atlantische bondgenootschap zijn de Amerikanen meer en meer bereid over hun partners heen te walsen. Vorige week heeft president Clinton bekendgemaakt dat Polen, Hongarije en Tsjechië in de eerste ronde als enige in aanmerking komen voor het lidmaatschap van de NAVO, wetend dat hij zijn Europese vrienden geen genoegen deed.


S P O R T :


Stripfiguur komt tot leven in Le Mans
Voor de 65ste keer werd afgelopen weekeinde de 24 Uur van Le Mans verreden, de meest tot de verbeelding sprekende autorace ter wereld. Ook stripheld Michel Vaillant reed mee.


C O L U M N :


Geld en taal

NRC Webpagina's
16 JUNI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)