U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Waar Kok gaat, leeft Holland mee Even is Amsterdam wereldhoofdstad met Wim Kok als president, een paar dagen maar. Op een mondiale wolk zweeft hij, ontstegen aan de uitbreiding van het vliegveld, de zieke Brabantse varkens, de premies, de lasten. We zagen hem afgelopen weekeinde lopen in het NOS-Journaal, een eenzaam leider, op eerbiedige afstand gevolgd door een stoet mannen in donkere pakken. Hij gaat zitten aan de voorzittersplek van de lege onderhandelingstafel in de vergaderzaal van De Nederlandsche Bank en constateert: ,,Weinig tegenspraak''.


T V   V O O R A F :


De extreme verbazing van Brard in Breda
,,De kermis van Breda schijnt een van de meest heftige kermissen van Nederland te zijn in elk opzicht'', zegt ex-Luv zangeres Patty Brard aan het begin van de aflevering 'Kermis' in de programmaserie Brard gaat extreem, die vanavond door Veronica wordt herhaald. Herhaling van dit programma was niet nodig geweest. Al herhaalt Veronica de aflevering nog twintig keer, belangrijke vragen als: wat bedoelt Patty met 'heftig', in welke opzichten is de kermis van Breda heftig en waarom is juist de kermis van Breda zo heftig? zullen onbeantwoord blijven.


F I L M   V O O R A F :


Die allseitig reduzierte Persönlichkeit
Afgaande op de titel van Die allseitig reduzierte Persönlichkeit (1977) van de Duitse cineaste Helke Sander denk je eerder met een science-fiction of horror-film uit de jaren vijftig te maken te hebben dan met een 'experimentele vrouwenfilm', zoals de Speelfilm Encyclopedie vermeldt. Zou deze productie net zoiets zijn als een 'incredible shrinking man'?

NRC Webpagina's
16 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)