U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Aandacht voor de Europese top met o.a. een reportage over de euro, de Engelse scepsis en een discussie met de politici Hedy d'Ancona en Eimert van Middelkoop. Ned.2, 17.35-18.45u.

Netwerk. Gehele uitzending over de Eurotop in Amsterdam. Aan het woord komen voor- en tegenstanders van één Europa. Ook zal Euro-parlementariër Piet Dankert zijn licht laten schijnen over de voortgang in Europa. Ned.1, 20.26-21.01u.

Nova. Ook deze actualiteitenrubriek geheel gewijd aan de Eurotop. Ned.3, 22.34-23.04u.

Panorama. Onderzoek naar de stand van zaken bij de Londense Undergroud: veertig jaar oude treinen, honderd jaar oude tunnels, die langzaam afbrokkelen en rails en seinen die nog van net na WO II stammen. En aandacht voor de vraag of de nieuwe regering iets aan deze miserabele situatie gaat doen. BBC1, 23.00-23.40u.

Eurotop. Presentatie van de eerste resultaten van de Europese top in Amsterdam, met een toelichting van premier Kok, voorzitter van de Europese Commissie Santer en EU-commissaris Van den Broek. En een rechtstreeks verslag van de slotpersconferentie. Morgen, Ned. 2, 14.30-15.45u.

DOCUMENTAIRES

Glamour: De topmodellen van de wereld. In aflevering twee van vijfdelige serie over succesvolle modellen een reportage over het leven en het werk van Naomi Campbell. RTL5, 18.05-19.00u.

Small, medium, large. O.a een overzichtstentoonstelling van het werk van de Belgische ontwerper Martin Margiela. een analyse van Pauline Terreehorst over oude en nieuwe elementen in de laatste modeshows en reportages over een Amsterdamse trendwatcher en de inkoper van de tweedehands kledingzaak Zipper. En de kledingkast van Herman Brood. Ned.3, 19.32-20.03u.

Document: Zwart zijn in Zuid-Afrika. Documentaire over moderne en traditionele werken van zwarte kunstenaars in Zuid-Afrika, die getuigen van gemengde gevoelens ten opzichte van de sociale, politieke en economische situatie van de bevolking. BRTN2, 20.05-21.00u.

Abenteuer Zoo. Natuurfilm over de dierentuin Zoológica Miguel Alvarez del Toro in de Mexicaanse stad Tuxtia Gutiérrez met o.a. reptielen, roofkatten, vogels en apen. Duitsl.1, 20.15-21.00u.

Dokument: In Holland staat een huis (3). Vierdelige documentaire over de makelaars van het Haagse kantoor Nelisse en hun cliënten. De eigenaar van een familiezaak kan alleen nog van faillissement gered worden door een nieuwe huurder. Ned.1, 22.52-23.43u.

ZDF-Nachtexpress: Die Reportin und der Teemeister. Reportage over het huwelijk tussen de beroemde Japanse meester van de traditionele theeceremonie Nagamitsu Yamada en de moderne tv-journaliste Rie Hatakeyama. Duitsl.2, 1.35-2.05u.

FILM

Jumpin' Jack Flash (Penny Marshall, 1986, VS). Aanstekelijk komediedebuut van de latere regisseuse van 'Big' werkt vooral door de persoonlijkheid van Whoopi Goldberg als eigenzinnige kantoorjuffrouw, die via mysterieuze boodschappen op haar computer in een spionage-intrige belandt en nog eens wat van de wereld ziet. Klein rolletje van Jeroen Krabbé als louche connectie. SBS6, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

Die allseitig reduzierte Persönlichkeit - Redupers (Helke Sander, 1977, West-Duitsland). Zie Film-vooraf. Duitsl.2, 0.00-1.35u., zwart-wit.

Il piccolo diavolo (Roberto Benigni, 1988, Italië). Door Jarmusch' 'Down by Law' bekend geworden komiek Benigni koppelt zichzelf aan Walter Matthau in eerder fysieke dan verbale komedie over een seksueel gepreoccupeerde duivel die roet gooit in het leven van een overspelige priester. Duitsl.1, 0.50-2.30u., nagesynchroniseerd.

The Beachcomber (Muriel Box, 1954, Engeland). Tweede verfilming van verhaal van Somerset Maugham, na 'Vessel of Wrath' uit 1938 (met Charles Laughton). Zus van missionaris verandert leven van alcoholicus op tropisch eiland. Met Robert Newton, Glynis Johns. Morgen, BBC2, 11.30-12.50u.

Woman of the Year (George Stevens, 1942, VS). Heerlijke komedie was eerste van negen films die Spencer Tracy en Katharine Hepburn samen maakten. Sportverslaggever trouwt met politiek columniste. Maar accepteert zij ook de rol van huisvrouw? Morgen, BBC2, 14.10-16.00u., zwart-wit.

AMUSEMENT

De stoel extra. Albert Timmenga is een verzamelaar die zich liet inspireren door het alfabet, van asbakken en bierblikjes tot zuidvruchten. Verder in de stoel kunstschilder Cornelis le Mair die in Venetië de schilderkunst van de Gouden Eeuw nieuw leven inblaast. Ned.1, 22.05-22.52u.

MUZIEK

Amsterdam in de Bocht (1). Verslag van het driedaags muziekfestival ter gelegenheid van de Eurotop in de zogenoemde Gouden Bocht in de Herengracht in Amsterdam. Registratie van concerten van Madelyn Bell en het Metropole Orkest en Youssou N'Dour. Vanaf 20.20u. een rechtstreekse uitzending van de uitvoering van opera-muziek door het Radio Filharmonisch Orkest en Het Groot Omroepkoor o.l.v. Julian Reynolds. Solisten: Charlotte Margiono en Nelly Miricioiu, sopraan, Peter Seiffert, tenor, José van Dam en John Bröcheler, bariton. Ned.3, 20.03-22.00u.

Amsterdam in de Bocht (2). Rechtstreekse uitzending van optredens van Geradina Trovato, Huub van der Lubbe, zanger van De Dijk en de winnaars van het Songfestival 1997, de Britse groep Katrina and the Waves. Begeleiding door het Metropole Orkest. Ned.3, 23.24-0.32u.

KUNST

Ziggurat. Documentaire over de Amerikaanse misdaadschrijver James Ellroy. Een onderzoek naar de achtergronden van zijn romans. BRTN2, 22.30-23.20u.

NRC Webpagina's
16 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)