U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Profiel goes Poetry
Overmorgen begint het jaarlijkse festival Poetry International. In Profiel deze week nieuwe media als hulpmiddel in de strijd tegen de poëzie-ontlezing (gedichten worden cool).



Nuis houdt vast aan omroepgeeltje
Staatssecretaris Nuis (Media) is na een gesprek met vertegenwoordigers van de publieke omroep niet overtuigd geraakt van de bezuinigingsplannen van de omroepen.



VPRO en nieuws bijten elkaar
De VPRO worstelt al jaren met de vraag hoe het nieuws op televisie vorm te geven. Onlangs strandde de nieuwsformule De Wereld volgens Dummer. De heilige plicht origineel te zijn vormt hier een sta-in-de-weg.



Geen vierde publieke zender
Een vierde, digitale, publieke televisiezender die via de satelliet in het buitenland te ontvangen is lijkt definitief van de baan. Ondanks de vurige wens van staatssecretaris Nuis (Media) en de Tweede Kamer om tot een dergelijk station (het Beste Van Nederland) te komen zijn onderhandelingen hierover tussen de NOS en de Wereldomroep op niets uitgelopen.



Endemol duikelt door problemen bij klant HMG
De koers van het aandeel Endemol is vanochtend op de Amsterdamse effectenbeurs met maximaal 3,40 gulden gezakt naar 43,50. Het amusementsconcern ondervindt een terugslag door de interne problemen bij haar belangrijkste klant, de Holland Media Groep (HMG).



De slechte invloed van Europa
Hoe kon dat gebeuren met die 384 onwettige wetten van minister Wijers? Ook de weekbladen komen helaas niet met onthullingen. Ze besteden er, met uitzondering van Elsevier, nauwelijks een woord aan.

NRC Webpagina's
12 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)