U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Excuses kabinet aan Tweede Kamer
Het kabinet heeft gisteravond bij monde van minister Wijers (Economische Zaken) zijn 'excuses' aangeboden aan het Nederlandse volk en het parlement voor de 'niet goed georganiseerde' manier waarop Europese regelgeving in Den Haag wordt verwerkt.


E C O N O M I E :


Ruhrgas vreest dominantie door Gasunie
Ruhrgas, het grootste gasbedrijf in Duitsland, heeft gisteren de Nederlandse Gasunie beschuldigd van een poging tot marktbeheersing. In een gesprek met de pers zei de vice-voorzitter van de raad van bestuur van Ruhrgas, Burckhard Bergman, dat het ,,strategische contract'' van Gasunie met het Russische Gazprom, ,,niet anders begrepen kan worden dan als een poging tot marktbeheersing.''


H O O F D A R T I K E L :


Schrikeffecten
De affaire Van het Europese Securitel-arrest en zijn gevolgen voor deNederlandse wetgeving heeft bizarre kanten. Dat is er niet minder op gewordendoor het plenaire debat dat de Tweede Kamer aan deze kwestie heeft gewijd. Terecht heeft de Kamer de zaak niet afgehandeld in een commissievergadering. De uitslag van het Kamerdebat was overigens voorspelbaar. Het kabinet hoefde niet bang te zijn voor politieke averij.


S P O R T :


Bliksemtransfer De Goey naar Gullits Chelsea
Doelman Ed de Goey vertrekt naar Chelsea, de club van speler-trainer Ruud Gullit. Feyenoord bereikte gisteren een akkoord met de Engelse bekerhouder over de afkoopsom. De 30-jarige keeper tekende daarna meteen in Londen een vijfjarig contract, met een eenzijdige club-optie van nog één seizoen. De miljoenentransactie in Londen droeg alle kenmerken van een bliksemtransfer.


NRC Webpagina's
12 JUNI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)