` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Brinkman met buitengewoon verlof gestuurd
ROTTERDAM, 12 JUNI. Korpschef J.W. Brinkman van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond is met onmiddellijke ingang tot 1 augustus met buitengewoon verlof. Brinkman, korpsbeheerder burgemeester Peper van Rotterdam en minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) zijn dit overeengekomen. Minister Dijkstal zal zo spoedig mogelijk een waarnemend korpschef in Rotterdam benoemen.

Amerikanen eens over betaling van schuld aan VN
WASHINGTON, 12 JUNI. De Amerikaanse regering en het Congres zijn het na maandenlange onderhandelingen in beginsel eens geworden over betaling van 819 miljoen dollar aan achterstallige contributie aan de Verenigde Naties.

Turkije neemt beschuldiging van racisme terug
ROTTERDAM, 12 JUNI. Turkije erkent dat bij de aanslag in de Haagse Schilderswijk racisme geen rol heeft gespeeld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara maakte dit gisteren via zijn ambassade in Den Haag bekend. De Turkse regering reageert hiermee op de bekentenis van een neef van de getroffen familie dat hij de brand heeft aangestoken. De Turkse minister van Mensenrechten had eerder verklaard dat er van racisme sprake was.

'Schrap stelsel studiebeurzen'
UTRECHT, 12 JUNI. Het huidige stelsel van studiebeurzen moet van tafel. Dit stelt een commissie onder voorzitterschap van L. Hermans, commissaris van de koningin in Friesland die in opdracht van minister Ritzen de studiefinanciering tegen het licht houdt.

Schoten stoppen schip Albanezen
TIRANA, 12 JUNI. Een Italiaans kustwachtschip heeft gisteren met schoten voor de boeg verhinderd dat een Albanees vrachtschip met zevenhonderd vluchtelingen opstoomde naar Italië. De Italianen openden het vuur nadat ze vanaf de Albanese boot waren beschoten.

NRC Webpagina's
12 JUNI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)