U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

FM-frequentie voor commerciële stations
De commerciële radiostations Radio 10 Gold, Veronica Hitradio en Jazz Radio krijgen vanaf 1 januari volgend jaar een FM-frequentie toegewezen.



Story betaalt Leontine Ruiters schadegeld
Leontine Ruiters, de bordjesomdraaister uit het televisieprogramma Rad van Fortuin, ontvangt van het weekblad Story een schadevergoeding voor een artikel met naaktfoto's over een borstoperatie.



Voskuil misbruikt zijn schrijftalent
De romans uit de zevendelige cyclus Het Bureau van J.J. Voskuil vormen in werkelijkheid een autobiografische en getrouwe beschrijving van het wel en wee op het KNAW-Instituut voor Dialectologie, Volkskunde en Naamkunde, het huidige P.J. Meertens Instituut.



Microsoft steekt miljard dollar in kabelmaatschappij
Microsoft, het grootste softwarebedrijf ter wereld, zal een miljard dollar investeren in de Amerikaanse kabelmaatschappij Comcast. Met de investering wil Microsoft het gebruik stimuleren van kabelnetwerken voor Internet, interactieve diensten en (digitale) televisie.



Winkelen in Singapore via nieuw glasvezelnet
Bernard Yang biedt zijn brilmonturen vanaf vandaag aan via de computer. De Singaporese opticien laat potentiële klanten thuis voor hun pc de keuze maken voor de bril die hun het best past.



Wijers en Brussel akkoord met alliantie TV10 en HMG
De televisiezender TV10, gespecialiseerd in herhalingen van oude series, gaat definitief een alliantie aan met de Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Veronica). Zowel het ministerie van Economische Zaken in Den Haag als de fusie-autoriteiten in Brussel hebben daarvoor toestemming verleend.



Extra ruimte gecreëerd voor mobiel bellen
PTT Telecom maakt binnen een jaar nieuwe frequenties vrij voor mobiele telefonie. Het bedrijf heeft met zendermaatschappij Nozema overeenstemming bereikt over het vrijmaken van frequenties die nu nog gebruikt worden voor radio en televisie.



Uitgedunde HMG-directie likt wonden
Het ontslag van topman Huib Boermans van de Holland Media Groep en van bestuurssecretaris Henri Roemer is hard aangekomen. Ook al probeert de uitgedunde HMG-directie er nu de moed in te houden.



Snel, sneller, snelst
,,En dan nu de internetverkeersmededelingen. Het is rustig op het Nederlandse deel van Internet. Er heersen goede surfcondities. De verwachtingen voor het weekeinde: toenemende drukte en enkele files.'' Een dergelijk verkeersbericht voor de elektronische snelweg is wat Jan Jacobs van het Instituut voor Internetsnelheidsmeting (IVIS) voor ogen staat.



Euro.nl
Als alles meezit gaan de eerste euro's in 2002 over de toonbank. De Nederlandse euro zal waarschijnlijk hetzelfde randschrift als de gulden hebben. Ter begeleiding van de invoering heeft de overheid vorig jaar al het Nationaal Forum voor de introductie van de euro opgericht. Het Forum informeert de burger en coördineert opinie-onderzoek. Op de website worden vragen beantwoord over de gevolgen de nieuwe munt.www.euro.nl



NRC Webpagina's
10 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)