U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Story betaalt Leontine Ruiters schadegeld

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 10 JUNI Leontine Ruiters, de bordjesomdraaister uit het televisieprogramma Rad van Fortuin, ontvangt van het weekblad Story een schadevergoeding voor een artikel met naaktfoto's over een borstoperatie. Story publiceerde vorige week over een schoonheidsoperatie die Ruiters aan haar borsten zou hebben laten uitvoeren omdat deze 'niet even groot waren'.

Over het aan Ruiters toegekende bedrag wil geen van beide partijen zich uitlaten. Ruiters beschouwt het afdrukken van de foto's als inbreuk op haar privacy. Zij had hiervoor geen toestemming gegeven. Zij eiste dat Story rectificeert en dat het genoemde nummer uit de handel wordt genomen. Voordat de zaak gistermorgen in kort geding zou dienen voor de rechtbank van Amsterdam, hebben beide partijen een schikking getroffen. Ruiters krijgt een schadevergoeding en rectificatie. Haar laatste eis vervalt. Beide partijen kwamen overeen zich niet over de zaak uit te laten.

Het zou gaan om een bedrag van 100.000 gulden. Volgens B. le Poole, die als advocaat gespecialiseerd in mediarecht vergelijkbare zaken op zich nam, zou die vergoeding 'buitengewoon hoog' zijn. ,,In vergelijkbare zaken waarbij sprake was van portretrechtinbreuk werden schadeloosstellingen toegekend tussen de duizend en tienduizend gulden.'' Zo kreeg in 1985 een vriendin van de popgroep Normaal, die tijdens een optreden naakt op het podium verscheen, van een pornoblad dat daarvan foto's afdrukte 5.000 gulden schadevergoeding.

NRC Webpagina's
10 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)