U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
WOENSDAG

Het avondconcert. Het Nederlands Blazers Ensemble sloot twee concertseizoenen rond het werk van Stravinsky af met diens L'Histoire du soldat en een voor de gelgenheid gecomponeerd werk Hell van de Amerikaanse componist David Lang. Verder werken van de Griekse componiste Calliope Tsoupaki, Nikos Skalkottas en Louis Andriessen, door o.a. Marjanne Kweksilber, zang en Walter van Hauwe, blokfluit. Radio 4, 20.02-23.00u.

De avonden. Gesprekken met de schrijver van novellen in het Drents en het Nederlands Gerard Stout en met toneelregisseur Antoine Uitdehaag over zijn gedichtenbundel De adem van de zaal. Verder een kort verhaal van de Arnon Grunberg en een klein concert van Larz, liedjesmaker uit Hoofddorp. Radio 5, 22.02-23.55u.

Is dit nog wel jazz? Opname van Courtney Pine tijdens het North Sea Jazz Festival '96. Radio 4, 23.00-0.02u.

HEMELVAARTSDAG

Weldenkende mensen. Gesprek met Ed van Thijn, voormalig minister en burgemeester van Amsterdam over vrede en rechtvaardigheid. Radio 5, 12.05-13.00u.

De schatkamer. In Knippen, wassen, watergolven en ontkroezen graag portretten van een 'witte' kapsalon en een kapsalon gespecialiseerd in zwart (kroes)haar. Radio 5, 14.02-14.45u.

Avondconcert. Werken van Prokovjev, Sjostakovitsj, Penderecki en Beethoven, uitgevoerd door het Ensemble Sinfonia Varsovia o.l.v. Krzysztof Penderecki. Radio 4, 20.02-22.00u.

Sesjun. Concert van de Manhattan Transfur. Radio 2, 23.04-0.00u.

VRIJDAG

Plein publiek. Uitzending over stalkers - mensen die obsessief achtervolgen, terreur uitoefenen door o.a. dreigbrieven, telefoontjes en het verspreiden van roddels. Gesprek met slachtoffers over de gevolgen daarvan en wat iemand beweegt om dat te doen. Radio 5, 9.50-11.00u.

Slapend rijk. Radioducumentaire over de rage van het beleggen in aandelen. Talloze Nederlanders zwichten voor de gouden bergen. Sommigen volgen nog een cursus, anderen vertrouwen hun geld blindelings toe aan een beleggingsfonds. Dat is ook niet altijd verstandig. Radio 5, 13.08-14.00u.

NRC Webpagina's
7 EN 8 MEI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)