U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Belgrado belooft vrijheid voor media
De Servische minister van Informatie heeft toegegeven dat er in Servië iets schort aan de persvrijheid. Ze beloofde een nieuwe mediawet, die wordt afgestemd op Westerse wetgeving.



Groninger Museum bewijst kunst slechte dienst
De wijze waarop het Groninger Museum de aandacht vestigde op een met foto's van de Amerikaanse kunstenaar Andres Serrano deugt niet, aldus Pieter Kottman. Met het omstreden plasseks-affiche breekt het museum helemaal geen lans voor de kunst, het maakt misbruik van de vrijheid die het heeft.



Europese koerswijziging in Qatar is veelbelovend
Zijn vooruitzichten zijn nog even onzeker als een jaar geleden, zoals de gevaren die zijn leven bedreigen sinds de verschijning van zijn Duivelsverzen nog even luguber zijn. De tirade die de Britse schrijver Salman Rushdie vorige week, op de achtste verjaardag van zijn fatwa, over het internationale terrorisme van Iran afstak, was dan ook onverminderd kritisch aan het adres van de Europese Unie, die naar zijn mening het afgelopen jaar geen hand heeft uitgestoken voor het lot van door fundamentalistische regimes vervolgde schrijvers en ,,slechts lippendienst heeft bewezen aan de bescherming van de idealen van de Europese beschaving''.



Philips vangt 800 mln voor kabelbelangen
Philips verkoopt haar 50 procents belang in de kabelonderneming United and Philips Communications (UPC) voor circa 800 miljoen gulden aan United International Holdings (UIH), haar Amerikaanse partner in hetzelfde bedrijf.



Kitsch-tv verhult onzekerheid Hongkong
Onzekerheid beheerst de Britse kroonkolonie Hongkong. Over vier maanden, vanaf 1 juli 1997, vallen de inwoners van de stadsstaat onder het gezag van de Volksrepubliek China. ,,De mensen zijn bezorgd dat Chinese functionarissen onvoldoende begrip zullen opbrengen voor de subtiele factoren die Hongkongs hoogontwikkelde economie laten draaien'', zegt een econoom van de universiteit van Hongkong die anoniem wil blijven.



Rupert Murdoch slaat slag in VS
Mediagigant News Corp. van Rupert Murdoch verwerft zich een belangrijke positie in de Amerikaanse satelliettelevisie door de koop van vijftig procent van EchoStar Communications. News Corp betaalt volgens een bekendmaking een miljard dollar voor de participatie.



Hoge opbrengst Telefónica
De privatisering van de 21 procent van de aandelen van het Spaanse telecommunicatieconcern Telefónica heeft de Spaanse staat een netto-bedrag van 607 miljard peseta (8,2 miljard gulden) opgeleverd. Dit werd gistermiddag op een bijeenkomst in de Madrileense beurs bekendgemaakt.



Een software oorlog
Omzet en winst stijgen spectaculair, maar de beurskoers daalt dramatisch. Wat is er aan de hand met het softwarebedrijf Netscape? Krap 15 maanden oud maakte het Amerikaanse softwarebedrijf Netscape Communications in het najaar van 1995 een spectaculaire beursgang. Hoewel het bedrijf nog niets had verdiend werd het op de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq gewaardeerd op maximaal twee miljard dollar. Netscape kreeg het predikaat 'de nieuwe Microsoft'. In de snel veranderende computerwereld zou het de leidende rol voor zich opeisen met zijn superieure browsers, programma's waarmee de pc- gebruiker op Internet kan rondkijken.



NRC Webpagina's
25 FEBRUARI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)