U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Geen loting meer voor goede student
Het huidige lotingsysteem voor universitaire studies met een beperkt aantal plaatsen moet verdwijnen. Bij de toelating tot studies waarvoor een numerus fixus geldt, zoals medicijnen, moet meer gekeken worden naar de gemiddelde, hoge, cijfers bij het eindexamen VWO.


E C O N O M I E :


Vastgoed van Rabo/Robeco apart gezet
Rabobank en Robeco Groep brengen hun vastgoedactiviteiten onder in een aparte rechtseenheid om problemen met de Amerikaanse wetgeving te voorkomen. Dit hebben beide partijen vanmiddag bekendgemaakt bij de ondertekening van het overnamecontract.


H O O F D A R T I K E L :


Dualisme als methode
VVD-leider Frits Bolkestein trekt volle zalen. Hij is altijd in voor een nummertje dualisme en dat bevalt het kiezersvolk. Het torentje van de premier, symbool van het vaderlandse bekokstoven, wordt voortdurend door Bolkestein bestookt en zijn operaties doen denken aan die van mythische legerleiders. Hij dirigeert zijn troepen niet naar en over het slagveld, hij duelleert daarentegen hoogst persoonlijk met zijn zelfgekozen tegenstanders en oogst de lauweren. Toch loopt deze held ook de nodige risico's: eens wordt de vraag actueel of de geachte afgevaardigde slechts schuim klopt of werkelijk uit is op alternatieven voor het gevoerde kabinetsbeleid.


S P O R T :


Neeskens ook onder Rab blij met bijrol
,,Hier zit ik dan.'' Met deze onthullende mededeling introduceerde Jan Rab, de bondscoach-voor-een-wedstrijd zich gisteren in hotel Huis ter Duin waar het Nederlands elftal zich verzamelde voor de oefeninterland van morgen in Parijs tegen Frankrijk. Veel meer had de jeugdtrainer van de KNVB niet te melden.


NRC Webpagina's
25 FEBRUARI 1997

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)