` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zuidkoreaanse regering staat op punt van aftreden
SEOUL, 25 FEBR. In Zuid-Korea werd aan het begin van de middag rekening gehouden met het aftreden van de voltallige regering. De regering neemt daarmee de verantwoordelijkheid op zich voor het fraudeschandaal rond het bedrijf Hanbo, dat afgelopen januari met een schuld van zes miljard dollar ten onder ging.

Italië ontdekt pestgevallen onder varkens uit Nederland
ROME, 25 FEBR. In Italië zijn twee besmettingshaarden van varkenspest ontdekt onder varkens uit Nederland. Een deel van de besmette partij is uitgevoerd na de ontdekking van de varkenspest in het Brabantse Venhorst, maar vóór de exportverboden. ,,Deze problemen zullen in de toekomst zeker consequenties hebben voor onze handelscontacten'', zei een veterinair medewerker van het Italiaanse ministerie van Gezondheid, A. Raffaele, vanmorgen in een telefonisch vraaggesprek. Italië is na Duitsland de tweede markt voor de Nederlandse varkensexport. Raffaele zei dat Italië door de geconstateerde problemen ,,een groot economisch nadeel'' dreigt te lijden bij de export van prosciutto di Parma en ander verwerkt varkensvlees.

Metrobom in Parijs: 150 tot 200 arrestaties
PARIJS, 25 FEBR. De Franse politie heeft ,,150 tot 200'' mensen gearresteerd voor ondervraging in verband met een bomaanslag op 3 december in de metro van Parijs. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Debré, vanmorgen bekendgemaakt. Bij de aanslag in het RER-station Port-Royal kwamen vier mensen om het leven.

Bolkestein wil snel besluit over aanleg nieuw vliegveld
AMSTELVEEN, 25 FEBR. Het kabinet moet volgens VVD-leider Bolkestein zo snel mogelijk een besluit nemen over mogelijke uitbreiding van de luchthaven Schiphol en de locatie daarvan. Premier Kok zei vorige week dat definitieve besluiten over uitbreiding van de nationale luchthaven pas door een volgend kabinet moeten worden genomen.

Immigratie in 1996 gestegen
DEN HAAG, 25 FEBR. De gunstige economische ontwikkeling in Nederland heeft in 1996 geleid tot een toename van het aantal immigranten met 13 procent. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanochtend bekendgemaakt. Onder de 109.000 immigranten die zich vorig jaar lieten inschrijven bevonden zich vooral Turken, Marokkanen, Somaliërs, voormalige Joegoslaven en Surinamers (in totaal 20.000). Ook de immigratie uit de landen van de Europese Unie (bij elkaar 18.000) en uit de Antillen en Aruba nam toe. Het aantal asielverzoeken nam daarentegen voor het tweede achtereenvolgende jaar af, van 29.300 in 1995 tot 22.900 vorig jaar.

Melding etnische criminaliteit ten onrechte taboe
ROTTERDAM, 25 FEBR. Op het registreren van etnische afkomst bij criminaliteit rust ten onrechte een taboe. Door het antiracistische beleid van de overheid om etniciteit niet te registreren gaat ,,een belangrijke signaalwerking'' verloren. Dit staat in een studie over Criminaliteit en Etnische Minderheden van het wetenschappelijk onderzoeks- en documentatiecentrum van het ministerie van Justitie.

Nota kabinet: NAVO uitbreiden
DEN HAAG, 25 FEBR. De NAVO mag niet terugkomen van haar aankondiging dat zij in juli een of meer landen uit Oost-Europa zal uitnodigen over hun toetreding te onderhandelen. Dit schrijft het kabinet in een nota over de geplande uitbreiding van het bondgenootschap aan de Tweede Kamer.

Zware storm richt grote schade aan
ROTTERDAM, 25 FEBR. Een zware storm met windstoten heeft vannacht overal in het land schade aangericht. Het ging vooral om rondvliegende dakpannen en omgewaaide bomen. Voorzover bekend raakte niemand gewond. In veel kustplaatsen gingen honderden inbraakalarmen af.

Gouden Beer voor film Forman
ROTTERDAM, 25 FEBR. Op de Filmfestspiele in Berlijn is gisteren de Gouden Beer voor de beste film toegekend aan 'The People vs. Larry Flynt' van de Tsjechisch-Amerikaanse regisseur Milos Forman. De prijzen voor beste acteur en actrice gingen naar Leonardo DiCaprio en Juliette Binoche.

Voorlopig geen Sparta-Ajax
ROTTERDAM, 25 FEBR. De wedstrijd Sparta-Ajax is uitgesteld uit vrees voor ongeregeldheden tussen aanhangers van Ajax en Feyenoord. Het duel in de eredivisie stond voor aanstaande zondag op het programma. De KNVB nam het besluit na overleg met Sparta en de gemeente Rotterdam.

Otto en Wouters assisteren Olsen
AMSTERDAM, 25 FEBR. Heini Otto wordt volgend seizoen de assistent van de nieuwe Ajax-trainer Morten Olsen. Jan Wouters gaat het tweede elftal van de Amsterdamse club leiden. Hans Westerhof is vanmorgen ontslagen als trainer van FC Groningen.

Minder winst DSM over '96
HEERLEN, 25 FEBR. Chemieconcern DSM heeft vorig jaar een netto winst behaald van 720 miljoen gulden. Dat is 32,7 procent minder ten opzichte van het topjaar 1995, toen de netto winst 1,071 miljard gulden bedroeg.

Jacques van Veen naar Festival
AMSTERDAM, 25 FEBR. Jacques van Veen (42), directeur van de Stadsschouwburg in Groningen, gaat deel uitmaken van de leiding van het Holland Festival.

NRC Webpagina's
25 FEBRUARI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland


Nu ook los
verkrijgbaar
in Italië

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)