U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


De veranderingen
in NRC Handelsblad
zullen niet
onopgemerkt blijven

Concessie NAVO tegenover Rusland
De Verenigde Staten hebben vanochtend gezegd dat de NAVO geen kernwapens zal stationeren op het grondgebied van nieuwe NAVO-leden uit Midden- en Oost-Europa.


E C O N O M I E :


Beurs zoekt partners in buitenland
De Amsterdam Exchange (AEX), de beurs die op 1 januari 1997 ontstaat uit de fusie van de huidige effectenbeurs met de optiebeurs, wil meer samenwerken met andere beurzen in Europa. Dit heeft het AEX-bestuur vanmorgen gezegd bij de presentatie van de nieuwe beurs.


H O O F D A R T I K E L :


Rijndelta
Nederland reageert enigszins beduusd op de golf van positieve publicaties die de laatste maanden in de internationale pers zijn verschenen over het 'Nederlandse model'. Frankrijk mag dan kritiek hebben op het nationale drugsbeleid, de president van de Banque de France prijst het Nederlandse sociaal-economische beleid en noemt de flexibiliteit van de Nederlandse arbeidsmarkt als voorbeeld om de Franse werkloosheid te verminderen. De president van de Bundesbank, de Duitse centrale bank, laat geen gelegenheid voorbij gaan om zijn landgenoten het voorbeeld van Nederland voor te houden. Zozeer dat minister Zalm (Financiën) onlangs in de Brusselse wandelgangen aan de heer Tietmeyer vroeg of hij misschien wilde ophouden zich in het openbaar lovend uit te laten over het Nederlandse beleid. Zalm was bang dat al die lof zich gaat vertalen in nationale zelfgenoegzaamheid.


S P O R T :


Clubs zetten conflict met KNVB op scherp
Ajax en Feyenoord hebben de KNVB voorgesteld de televisierechten van live- en integrale uitzendingen in het vervolg onbeperkt en exclusief in handen te geven van de clubs. De voetbalbond mag volgens het plan van de twee topclubs alleen nog samenvattingen uitbaten. Dit voorstel staat haaks op de plannen van de KNVB.


NRC Webpagina's
10 DECEMBER 1996

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)