U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Linschoten fouten bij CTSV verweten
Staatssecretaris Linschoten heeft op verschillende momenten fouten gemaakt inzake het CTSV (College van Toezicht Sociale Verzekeringen). De CTSV-directie had een complot ontwikkeld om het CTSV-bestuur te tackelen. Deze beschuldigingen uitte vanocht end voormalig CTSV-bestuurslid M. van Rooijen. Hij werd gehoord door de Tweede-Kamercommissie die de bestuurscrisis bij het CTSV onderzoekt. Het was de eerste keer sinds het ontslag van het oude bestuur, medio april, dat een lid ervan zich publiekelijk uitliet over de crisis binnen het CTSV.


E C O N O M I E :


Kinderarbeid wereldwijd op 73 miljoen
Van de kinderen tussen de tien en de veertien jaar werkt wereldwijd 13,2 procent in mijnen, fabrieken, de landbouw of in de prostitutie. Dit staat in een vandaag verschenen rapport van de ILO, de Internationale Arbeidsorganisatie van de Verenigde N aties, over kinderarbeid.


H O O F D A R T I K E L :


China's proef
VERONTWAARDIGING HEEFT zich van de meeste landen meester gemaakt naar aanleiding van China's ondergrondse kernproef afgelopen zaterdag. De proef komt kort voor de afronding van een allesomvattend internationaal verbod op nucleaire explosies voor on derzoeksdoeleinden. China, het jongste lid van de club van atomaire have's, tracht zijn technologie te vervolmaken voor het plaatsen van meer dan een atoomkop per raket. Voor dit doel zal het vermoedelijk nog een proef nemen.


S P O R T :


Seedorf, wereldburger met Oranje-hart
Als jeugdspeler al had hij de moed coaches tegen te spreken. Zijn balvaardigheid en spelinzicht maakten indruk. In Engeland wil Clarence Seedorf tonen wat hij kan.


NRC Webpagina's
10 JUNI 1996


THIRD
MILLENIUM
CHALLENGE


Het enige horloge waarmee u

seconden voorloopt.

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)