NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 
Overzicht eerdere
afleveringen


  WIELRENNEN
 OVER DE COUBERG
 VEDETTEN EN WIELTJESZUIGERS
 REGENBOOGTRUI
 VOORZITTER UCI
 HISTORIE
 WK 1979
  DE RACEFIETS
 ORGANISATIE
 BIJWONEN WK '98
 WERELDRANGLIJST EN WERELDKAMPIOENEN
 PROGRAMMA
 TV EN RADIO
 NEDERLANDERS
 GERRIE KNETEMAN
 HENNIE KUIPER
 THEO 'FIEL' MIDDELKAMP
 WIELERTAAL
 WK-TRICOT
 GRAFIEKEN
  LINKS

Opening
Op het Vrijthof in Maastricht wordt het WK op de avond van maandag 5 oktober met een speciaal evenement geopend.

Het Euregionaal mannenkoor, dat bestaat uit zeventien koren uit de Euregio, treedt op onder leiding van dirigent Edouard Rasquin van de Mastreechter Staar en de Opera van Luik, met als solisten Kelly God, Melinda Hughes en Angelina Ruzzafante en als pianisten Maurice Bonnemayers en Roger Moens. Verder zijn er optredens van de dansgroep Krisztina de Châtel met een speciale choreografie voor het WK-wielrennen en van de band Total Touch. Het Franse theatergezelschap Plasticiens Volans, die eerder betrokken was bij de slotceremonie van de Olympische Spelen in Barcelona, sluit de show met behulp van reusachtige ballonfiguren af. Het programma begint om 20 uur; de toegang is gratis. Informatie: (043) 3 50 63 05

Kaartverkoop
Delen van het parcours zijn van donderdag 8 oktober tot en met zondag 11 oktober alleen toegankelijk met een plaatsbewijs.

Op de top van de Cauberg in Valkenburg en bij de finish in Terblijth, alsmede op de Bemelerberg staan onoverdekte tribunes. Tevens zijn voor deze plaatsen staanplaatsen te koop. De tarieven verschillen van dag tot dag; ook zijn passe-partouts verkrijgbaar die alle dagen geldig zijn. Over kaartverkoop, accommodaties, arrangementen en toeristische attracties is informatie verkrijgbaar bij Boekingscentrale WK Wielrennen 1998, p/a VVV Valkenburg en Mergelland, P.O. Box 820, 6300 AV Valkenburg aan de Geul, (043) 609 86 00, fax (043) 609 86 08, email [vvv@ valkenburg-mergelland.nl].

Bereikbaarheid
Per auto
Het parcours ligt vlakbij afritten van autowegen, zoals de A2 en de A79. Er zijn ruime parkeermogelijkheden. Van verder afgelegen parkeerplaatsen rijden pendelbussen.

Per trein
Tijdens de wegwedstrijden zetten de NS extra treinen in tegen een gereduceerd tarief. Van elk station in Nederland kost een retour Valkenburg 37,50 gulden (tweede klas) of 57,50 gulden (eerste klas). Dit retour geldt voor twee dagen. De kaartjes zijn alleen in combinatie met een toegangskaart voor het WK te koop en uitsluitend via Ticketbox, telefoon 0900 9393, internet [www.ticketbox.nl], en via de VVV van Valkenburg/Mergelland en Maastricht. Voor een reservering moet 2,50 gulden extra worden betaald. Ook voor treinreizigers rijden vanuit Maastricht centrum pendelbussen naar het parcours.

NRC Webpagina's
1 OKTOBER 1998

   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) SEPTEMBER 1998