U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Profiel - Alleenstaanden NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


ALLEENSTAANDEN
RELATIES
DEMOGRAFIE
CIJFERS
VERSIEREN
RELATIEBEMIDDELING
CONSUMEREN
GEZINSLOBBY
PORTRETTEN
ALLEENGAANDE
AANTREKKING
ORGANISATIES
Organisaties

Bijna alle verenigingen en netwerken voor alleenstaanden zijn afgestemd op recreatie. Soms lijken de organisaties uit het oog te verliezen dat alleenstaanden ook alleen met vakantie kunnen gaan of zich kunnen aansluiten bij reisgezelschappen, alleen lid kunnen worden van een kookclub of een sportclub, om daar zowel alleenstaanden als niet-alleenstaanden te leren kennen. Er is slechts één stichting die werkelijk strijdt voor erkenning van de alleenstaanden in onze samenleving.

Stichting Centrum Individu en Samenleving De CISA zet zich in voor gelijke behandeling in wetten en regelingen. Alleenstaanden zijn eigen kostwinner en combineren dat met het voeren van een eigen huishouding en vaak ook nog de zorg voor anderen, bijvoorbeeld bejaarde ouders of een goede vriend. In het overheidsbeleid en door werkgevers wordt daarmee volgens de CISA onvoldoende rekening gehouden. Donateurs van de stichting (30 gulden per jaar) ontvangen het kwartaalblad Individu & Samenleving. Informatie (070) 328 40 88 en cisca@planet.nl

Vereniging Vakantie Partners (VVP) Deze vereniging wil alleenstaanden behulpzaam zijn bij het vinden van vakantiepartners om samen of als groepje met vakantie te gaan. Ook streeft de VVP naar een ‘normale' positie bij de touroperators en horeca-exploitanten. Jaarlijks wordt een solovakantiebeurs georganiseerd. Leden ontvangen elf keer per jaar het verenigingsblad met activiteiten en oproepen voor VVP-vakantiegroepjes. Informatie (0183) 44 33 54.

Stichting Buro Vrije Tijd Bowlen, biljarten, excursies en concertbezoek. Veel culturele maar ook culinaire activiteiten. In het contactblad ook de rubriek ‘Mensen zoeken mensen', waarin men oproepjes kan plaatsen om samen te wandelen, te modelbouwen, of een café te bezoeken. Informatie (0251) 23 22 12 of www.burovrijetijd.nl.

ABC Amice Landelijke vereniging van alleenstaanden waarbij de leden zelf activiteiten organiseren en aan elkaar doorgeven via de website welcome.to/abc-amice.

NRC Webpagina's
4 januari 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad