S U P P L E M E N T
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 
E-mail uit New York

Internetjournalist Jeroen van Bergeijk bericht in de column E-mail uit New York over de nieuwe media scene in de 'Big Apple'. Dit is de vierde aflevering.

Hoe die nieuwe kunstvorm eruit ziet, wordt duidelijk tijdens de jongste editie van Webwriters in the Flesh. In de Manhattan Internet Lounge, een enorme zij het nogal smoezelige galerie aan Broadway, waar een verdieping hoger Sumo-worstelaars een oorverdovend kabaal maken, hebben zich een kleine honderd nieuwsgierigen verzameld.

Webschrijvers. V.l.n.r. Steve Baldwin, Maura Johnston, Jeff Bockman, Xander Mellish, Stephanie "Steve Brownlee" McQueen, Rawle C. Jackman, Charles Bwayi. Foto: www.xmel.com/oct26.html

De eerste webschrijver is Steve Baldwin, maker van het zeer vermakelijk Ghost Sites. Literaire ambities heeft Baldwin niet, eerder historische. Baldwin schrijft over vergeten websites, de populaire bestemmingen van gisteren waarin vandaag niemand meer is geïnteresseerd. Maar vreemd genoeg zijn veel van die in slaap gesukkelde sites nog steeds op het web te vinden.

In zijn drang de surfer te wijzen op deze ,,rusting hulks beneath the information superhighway" maakt Baldwin inzichtelijk hoe snel het medium verandert. De mogelijkheid voor te dragen uit eigen werk laat Baldwin beleefd aan zich voorbijgaan en presenteert daarentegen op een groot computerscherm een greep uit zijn collectie favoriete ghost sites. Voorzien van Baldwins bijtende commentaar zorgen O.J. Central, een vergeten onderdeel van Time-Warners Pathfinder gewijd aan de O.J. Simpson zaak, en Live From Woodstock ’94 op Adam Curry’s failliete Metaverse voor hevige lachsalvo’s onder het publiek.


>>> Lees verder

NRC Webpagina's
29 OKTOBER 1998

Archief:
Click + Drag:
nachtclub van het Internettijdperk?
 
(22 oktober 1998)

Vlotte truien en khaki broeken
tijdens Internet World beurs
 
(17 oktober 1998)

De realiteit is: failure 
(10 oktober 1998)

Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)