NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Kosovo Conflict

Nieuws

Achtergrond

Nasleep

Conflict

Vluchtelingen

Etnische zuivering

Internet en Media

Links

De crisis in citaten
,,Milosevi heeft een pad gekozen waarvan hij de consequenties volledig begrijpt door onze redelijke, rationele verzoeken en suggesties af te wijzen.'' (Richard Holbrooke, gezant VS)

,,Alle pogingen om door onderhandelingen een politieke oplossing te vinden hebben gefaald. Er is geen alternatief dan militaire actie.'' (Javier Solana, secretaris-generaal NAVO)

,,De operatie is niet zonder risico's, maar het is nog riskanter om niets te doen.'' (Tony Blair, premier Groot-Brittannie)

,,Wie niet optreedt tegen bruutheid en het vermoorden van onschuldige burgers, nodigt uit daarmee door te gaan.'' (Bill Clinton, president VS)

,,Ik denk niet dat luchtaanvallen Kosovo stabiliteit kunnen brengen. Integendeel: de situatie raakt gedestabiliseerd en onze relaties met de VS en de stabiliteit in Europa zullen eronder lijden.'' (Jevgeni Primakov, premier Rusland)

,,Het hele land staat op het spel. Kosovo is de enige deur waardoor de NAVO en de VS kunnen proberen ons land binnen te dringen.'' (Dragan Tomi, voorzitter Servisch parlement)

,,Solana's aanvalsbevel is gebaseerd op de valse berichtgeving over een zogenaamde humanitaire catastrofe in Kosovo. De irrationele beslissing kan tragische consequenties hebben voor de hele regio.'' (Persbureau Tanjug, Belgrado)

NRC Webpagina's
23 MAART 1999

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad