NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Kosovo Conflict

Nieuws

Achtergrond

Nasleep

Conflict

Vluchtelingen

Etnische zuivering

Internet en Media

Links

'Geld Milosevic in Zuid-Afrika'


LONDEN, JOHANNESBURG, 10 MEI. De Joegoslavische president Slobodan Milosevic heeft volgens het Britse blad The Times zijn vermogen laten overbrengen naar Zuid-Afrika en wil asiel in dat land als hij de macht in Belgrado zou moeten opgeven. President Mandela zei gisteren dat Milosevic welkom is als hij zich in Zuid-Afrika wil vestigen.

Mandela zei dit gisteren in antwoord op vragen van journalisten, naar aanleiding van de berichtgeving in The Times. "Wat we veroordelen, zijn zijn daden", aldus Mandela, kennelijk doelend op het ondemocratische karakter van het regime in Joegoslavië en de 'etnische zuivering' in Kosovo.

The Times maakte gisteren melding van 'geruchten' als zou Milosevic' zoon, die uitgebreide economische belangen heeft, in het geheim de tegoeden van de familie Milosevic hebben overgebracht naar Zuid-Afrika. Dat zou zijn gebeurd met behulp van de vier uit Kosovo afkomstige gebroeders Karic, die zelf in het sanctie-tijdperk steenrijk zijn geworden en een bank, bouwbelangen en een olie-imperium bezitten. Zij behoren tot de vertrouwelingen van de Joegoslavische leider. Het geld was tot dusverre ondergebracht bij banken op Cyprus, in Israel, in libanon en in Griekenland. The Times voegt daaraan toe dat de Joegoslavische president Zuid-Afrika beschouwt als potentieel toevluchtsoord als hij de macht verliest.President Mandela zei in zijn reactie dat het "geen misdaad" is in welk land dan ook te investeren. Hij voegde daaraan toe dat als blijkt dat het geld van Milosevic op illegale wijze is vergaard, er een onderzoek zal komen , in samenwerking met "de legitieme regering van Joegoslavië". (AFP)

NRC Webpagina's
10 MEI 1999

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad