NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Kosovo Conflict

Nieuws

Achtergrond

Nasleep

Conflict

Vluchtelingen

Etnische zuivering

Internet en Media

Links

Missers van de NAVO


De aanval op de Chinese ambassade in Belgrado is niet de eerste misser van de NAVO in de luchtcampagne tegen Joegoslavië.

* 6 april: een raket raakt een woonwijk in het mijnstadje Aleksinac, 150 kilometer ten zuiden van Belgrado. Er vallen ten minste vijf doden en tientallen gewonden.

* 12 april: een raket, bedoeld voor een spoorbrug even ten zuiden van Belgrado, treft een trein die net de brug oprijdt. Daarbij sterven ten minste dertig passagiers.

* 14 april: NAVO-toestellen bombarderen onder onopgehelderde omstandigheden kolonnes Kosovaarse vluchtelingen tussen de steden Djakovica en Prizren. Joegoslavische media melden meer dan zeventig doden.

* 27 april: Volgens de Servische televisie komen twintig mensen om tijdens een luchtaanval op een legerkazerne bij de stad Surdulica. Driehonderd huizen zouden zwaar zijn beschadigd.

* 28 april: Een HARM-raket vernielt een huis in buitenwijk Gornja Banja van Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, maar explodeert niet. In totaal vijf NAVO-projectielen landden tot dusver op Bulgaars grondgebied zonder slachtoffers te maken.

* 1 mei: Een raket raakt een Nis Express-bus wanneer die een brug oversteekt bij Luzane, ten noorden van Pristina. De Servische televisie meldt 39 doden.

* 7 mei: Een clusterbom mist het vliegveld van Nis en sproeit zijn inhoud uit over een parkeerplaats van een ziekenhuis en een markt. De Joegoslavische autoriteiten melden vijftien doden en zeventig gewonden.

* 8 mei: De Chinese ambassade in Belgrado wordt rond middernacht getroffen door drie bommen. Er vallen drie doden en meer dan twintig gewonden.

NRC Webpagina's
10 MEI 1999

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad