U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier IRT-affaire

Nieuws

Rapport

Kamercommissie

Achtergrond

Biografie

Opinie

Begrippen

Haagse advocaat aangehouden in grote drugszaak

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 17 FEBR. Het landelijk rechercheteam heeft afgelopen dinsdag in het kader van een groot drugsonderzoek een Haagse advocaat aangehouden. Op het kantoor van de advocaat is ook huiszoeking verricht, bevestigt de deken van de Haagse orde van advocaten H. Knijff die de actie bijwoonde.

De advocaat is evenals een van de hoofdverdachten in dit onderzoek naar de smokkel van 1.200 kilo cocaïne - de voormalige IRT-informant Chris J. - actief als bestuurder in de zaalvoetbalsport. Het gaat om de advocaat D. die sinds 1980 een eenmanspraktijk heeft in Den Haag.

De advocaat is volgens een woordvoerster van het bondsbureau van het Haagse voetbaldistrict actief in de zaalvoetbalvereniging Den Haag Trimeur en de voetbalvereniging VVM. Op zijn kantoor meldde een antwoordmachine dat "door omstandigheden het kantoor de komende dagen slecht bereikbaar zal zijn". E. Nolet, lid van de raad van toezicht van de Haagse orde, die de belangen van D. waarneemt, sprak vanochtend van een "vrij omvangrijke" zaak.

Ook de voorzitter van een andere voetbalvereniging, Henk L., is gearresteerd op verdenking te behoren tot een criminele organisatie die zich bezighoudt met de handel in drugs en het witwassen van misdaadgeld. De secretaris van VVM, J.Slootmaker, wilde vanochtend geen commentaar geven. Hij verwees naar zijn niet bereikbare voorzitter.

De politie heeft in dit onderzoek deze week ook nog een Nederlander in Monaco laten aanhouden. Om zijn uitlevering is gevraagd. Het totaal aantal aanhoudingen komt daarmee op vijftien.

De advocaat van IRT-informant Chris J., C. Korvinus, zegt dat de drugsverdenkingen tegen zijn cliënt volgens de tenlastelegging dateren vanaf 1993. "Dus vanaf het IRT-tijdperk", aldus Korvinus. Hij verdedigde eerder ook met succes Etienne U., de man op wie het IRT-team tevergeefs jacht maakte.

NRC Webpagina's
17 februari 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad