U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ZATERDAG

DOCUMENTAIRES

En vacances. Eerste van vier uitzendingen voor iedereen die plannen heeft om met vakantie naar Frankrijk te gaan. Er wordt een quiz in uitgezonden waarin de kennis van de Franse taal wordt getest. Ned.1, 16.00-16.33u.

PRAATPROGRAMMA

Het Lagerhuis. Discussie over onder meer de treinstakingen en de invloed van de milieubeweging en buitenlandse critici op onze nieuwe euthanasiewet. Ned.3. 21.05-22.00u.

INZAMELACTIE

Geef de MKZ-boeren toekomst. Uitzending om getroffen MKZ-boeren moreel en financieel te steunen. Met medewerking van onder anderen Hans Wiegel, tennisser Jacco Eltingh en amazone Ankie van Grunsven. Ned.2, 20.30-22.35u.

DRAMA

The whistle-blower. Eerste deel van een tweedelige thriller waarin bankemployee Laura Tracey ontdekt dat er illegale transacties worden uitgevoerd. Zij meldt dit aan de National Criminal Intelligence Service. Omdat het hier om het witwassen van drugsgeld gaat, komen zowel zij als haar gezin in gevaar. Zondag het tweede deel. BBC1, 22.05-23.30u.

KUNST & MUZIEK

Art that shook the world. James Joyces meesterwerk Ulysses was een eerbetoon aan de klassieken uit het verleden en slaagde er tegelijkertijd in de literatuur nieuwe impulsen te geven. Het boek veroorzaakte een fors schandaal toen het werd gepubliceerd. Afl.: James Joyce's Ulyses. BBC2, 20.25-21.15u.

Wintertijd. Acteur en zanger Gerard Cox licht zijn keuzes van beeldfragmenten van Danny Kaye, George Brassens, Whitney Houston, Frank Sinatra en Roberta Flack toe. RTL5, 21.50-22.50u.

FILM

Le Mans (Lee H. Katzin, 1971, VS). Een minimaal plot en een overdaad aan spectaculaire beelden van de befaamde 24-uurs-race kenmerken film waarin Steve McQueen zijn hobby mocht uitleven. SBS6, 13.50-15.40u., onderbroken door reclame.

Sunset Boulevard (Billy Wilder, 1950, VS). Klassieker over de wreedheid van Hollywood. Onfortuinlijke scenarioschrijver William Holden laat zich voor het karretje spannen van Gloria Swanson, een vergeten diva van de zwijgende film, die zich met butler Erich Von Stroheim in het verleden waant. BBC2, 13.55-15.40u., zwart-wit.

A Matter of Life and Death (Michael Powell & Emeric Pressburger, 1946, Engeland). Veelgeprezen, buitenissige filmfantasie van Powell & Pressburger. Zwaargewonde oorlogspiloot David Niven, liggend op een aardse operatietafel, moet zijn recht op leven verdedigen tegenover een hemels gerechtshof. VRT, 15. 00-16.45u., deels zw.

Stalag 17 (Billy Wilder, 1953, VS). Vermaarde tragikomische Broadwayverfilming over Amerikaanse krijgsgevangenen in nazi-kamp verkent de grenzen van democratie en fascisme. Oscar voor William Holden als cynische sergeant die men van spionage verdenkt. BBC2, 15.40-17.40u., zwart-wit.

Superman III (Richard Lester, 1983, VS). Derde Supermanfilm, geraffineerd ironisch geregisseerd door Lester, wordt gekenmerkt door genreparodieën en tegendraadse humor. Christopher Reeve alias Clark Kent alias Superman maakt een diepe identiteitscrisis door, wil de mensheid niet meer helpen en zet in een dronken bui zelfs de toren van Pisa recht. Richard Pryor is een geniale computercrimineel die de wereld wil veroveren. Net5, 18.15-20. 30u., met reclame.

Hour of the Gun (John Sturges, 1967, VS). Aardige western is soort vervolg op Sturges eigen Gunfight at the O.K. Corral (1957). James Garner als Wyatt Earp en Jason Robards als 'Doc' Holliday versus the Clanton-bende. BBC2, 18.45-20. 25u.

Willie and Phil (Paul Mazurksy, 1980, VS). Truffaut's Jules et Jim vormde onverbloemde inspiratiebron voor visie van modieuze satiricus Mazurksy op ménage trois in jaren zeventig. Fox, 19.00-21.10u., met reclame.

Ben Hur (William Wyler, 1959, VS). Vermaarde, met elf Oscars bekroonde, destijds peperdure spektakelfilm grossiert in spanning en sentiment en laat zich telkens weer op nieuwe manieren bekijken: als religieus tractaat over boete en vergeving, als jaren-vijftigvisie op het Romeinse imperialisme, als voorloper van de rampenfilm uit de jaren zeventig of als een studie van een homoseksuele relatie (tussen Ben Hur en zijn Romeinse jeugdvriend Messala). Met wagenrenscène. Net5, 20.30-0.25u., met reclame.

Hello Again (Frank Perry, 1987, VS). Shelley Long en Corbin Bernsen spelen hoofdrollen in zouteloze komedie. Overleden vrouw van plastische chrirurg wordt na een jaar tot leven gewekt en probeert zich onhandig weer een plaatsje te veroveren in het aardse leven. Yorin, 20.30-22.20u., met reclame.

Fantastic Voyage (Richard Fleischer, 1966, VS). Met Oscar voor de art direction bekroond sciencefictionavontuur. Sterk verkleind medisch team verricht reparatie-werkzaamheden in bloedbaan van gewonde geleerde. Fox, 21.10-23.00u., met reclame.

The New Age (Michael Tolkin, 1994, VS). Mislukt regiedebuut van de scenarist van The Player blijft steken in de oppervlakte van new age en raakt daarmee de kern van dit mengsel van Oosterse wijsheid, scharreleten en Jomanda. Veelverdieners-in-crisis Judy Davis en Peter Weir hebben er in elk geval niks aan. Ned.2, 23.50-1.40u.

Everyone Says I Love You (Woody Allen, 1996, VS). Allens 26ste film is een musical over de liefdesperikelen van een rijke, chaotische familie op Manhattan. Op de vleugels van het gezang van ongeschoolde sterren als Julia Roberts, Alan Alda en Allen zelf, komen we in een swingend uitvaartcentrum, een vijfsterren-hotel in Venetië en een gemaskerd kerstbal in Parijs waar iedereen is verkleed als Groucho Marx. BBC2, 23.50-1.25u.

Queen of Hearts (Jon Amiel, 1989, Engeland). Luchtig melodrama hangt aan elkaar van toeval, doorgedraafde fantasietjes en vals sentiment en vertelt vanuit het perspectief van een jochie het verhaal van een Italiaans emigrantengezin in Londen, dat belaagd wordt door een twintig jaar eerder afgewezen minnaar van de vrouw. RTL4, 0.15-2.15u., met reclame.

New Jersey Drive (Nick Gomez, 1995, VS). Door Spike Lee geproduceerde, rauwe schets van ontspoorde jongeren. Twee tieners sluiten zich aan bij autodievenbende in Newark, New Jersey. Met Sharron Corley. Gomez maakte eerder Laws of Gravity. Net5, 0.25-1.55u., met reclame.

Understanding Jane (Caleb Lindsay, 1998, Engeland). Gedrevenheid straalt af van low-budget-productie over moeizame liefdesrelatie tussen twee Eenzame Harten in Londen. Kreeg publieksprijs op het Filmfestival van Londen. Ned.3, 1.02-2.35u.

The Producers (Mel Brooks, 1968, VS). Speelfilmdebuut van geinponum Brooks getuigt reeds van diens 'slechte smaak' maar kreeg desondanks een Oscar voor het scenario. In flops en rijke weduwes gespecialiseerde Broadwayproducent Zero Mostel realiseert onverwacht en onbedoeld de hitmusical 'Springtime for Hitler'. BBC1, 2.00-3.30u.

Die feuerrote Baronesse (Rudolf Jugert, 1959, Duitsland). Romantische spionagefilm speelt in het Berlijn van de Tweede Wereldoorlog. ARD, 2.20-3.55u. , zwart-wit.

EERSTE PAASDAG

ACTUALITEITEN

Buitenhof. Discussie tussen historicus Chris van der Heyden, columniste, biograaf en NRC-redactrice Elsbeth Etty, oud-burgemeester Ed van Thijn en advocaat Micha Wladimiroff over goed enfout gedrag van Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ned.3, 12.07-13.00u.

Netwerk. Aandacht voor de mega tsunami, een apocalyptische vloedgolf van 650 meter hoog die eens de oostkust van de Verenigde Staten zal treffen en New York, Boston en Miami zal wegvagen. Ned.1, 20.14-20.53u.

7-dagen. Over de geschiedenis van voedsel en de veranderde eetgewoonten, met onder anderen hoogleraar letterkunde Herman Pleij. Verder het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, het overkoepelende orgaan voor alle supermarkten in Nederland, dat certificaten uitreikt aan goedgekeurde voedselproducenten en Winny Maas van het architectenbureau MVRDV die een 'varkensflat' voor 300.000 varkens ontwierp. Ned.3, 21.05-21.40u.

DOCUMENTAIRES

Het uur van de wolf. Ned.3, 19.30-20.30u.

ZDF Expedition: Jäger verlorener Schätze. Slot van een vierluik over verloren cultuurschatten. Deze aflevering gaat over de zoektocht naar een diamant die zijn machtige eigenaren niets dan ongeluk lijkt te brengen. Afl.: Des Kaisers Diamant. ZDF, 19.30-20.15u.

Correspondent. De relatie tussen wetenschappelijke vooruitgang en ethiek lijkt steeds ongezonder te worden. Op het eiland Gozo riep het plan een Siamese tweeling te scheiden veel weerstand op en in Duitsland probeert een stel voordeel te halen uit controversiële technieken om een kind te krijgen. Afl.: Ambulance to the future. BBC2, 20.20-21.05u.

Son of god. Slot van een ducumentaireserie over het leven van Jezus. BBC1, 21.10-22.00u.

Kruispunt. Zie tv-vooraf. Ned.1, 22.12-22.52u.

BNN Docu: De wereld van geld. Eerste deel van een vierdelige serie over de vier belangrijkste dingen in het leven: geld, seks, voetbal en uitgaan. In deze aflevering draait het om de wereld van het geld. Bart de Graaff trok twee dagen op met een even rijke als excentrieke vrouw in Rio de Janeiro. Ned.2, 23.20-0.13.u.

AMUSEMENT

De stoel. Ontmoeting met twee gasten die in hun eenvoud een enorme rijkdom hebben gevonden: Imelda Valerianus, die ook wel de koningin-moeder van Curaçao wordt genoemd en de poppenspeler Jozef van den Berg, die nu een soort kluizenaar is geworden. Ned.1, 20.53-21.43u.

KUNST & MUZIEK

Reiziger in muziek. Gesprek met één van de invloedrijkste klavecinisten van de 20ste eeuw: Gustav Leonhardt. Hij heeft het vermogen luisteraars mee te voeren naar de wereld van de late Renaissance, de Barok. Ned.3, 11.00-12.00u.

Matthäus Passion. Herhaling uit 1999 van de Matthäus Passion door het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly, met het Groot Omroepkoor, het Roder Jongenskoor en het Omroep Jongenskoor. Met o.a tenor Christoph Prégardien als evangelist, bas Detlef Roth als christus, sopraan Lynne Dawson en mezzosopraan Petra Lang. Ned.3, 14.00-16.57u.

De plantage. Topkok Angelique Schmeinck trakteerde een aantal kunstenaars op verschillende recepten, en vroeg hen zich te laten inspireren door wat ze proefden. Verder voedselvormgeefster Katja Gruijters, die vleesproducten zodanig omvormt dat ze er niet meer als vlees uitzien, maar wel lekker smaken. Ook aanwezig zijn culinair journaliste Diny Schouten (Vrij Nederland) en illustrator Marleen Felius, die in 1996 de encyclopedie Rundvee-rassen van de wereld uitbracht, met ongeveer 700 soorten. Ned.3, 17.00-18.00u.

Close-up. Herhaling uit 1999 van een documentaire over de Dode Zee Rollen. Hierin worden nieuwe bewijzen over de inhoud van de bijbel en het begin van het christendom op losse schroeven gezet. Ned.1, 18.31-19.30u.

Kunst... omdat het moet. Portret van actrice Jean Seberg (1938) die op 8 september 1979 dood in haar witte Renault in Parijs werd gevonden. Tot op heden houdt de politie het op zelfmoord, maar haar vrienden weten beter. Zij was een Amerikaanse in Parijs en speelde in 37 films waaronder Jeanne d'Arc (1957), A bout de souffle (1959) en de The mouse that roared (1959). Ned.3, 0.00-0.53u.

FILM

Snøvsen ta'r spinget / de kluts (1) (Jørgen Vestergaard, 1994, Denemarken). In drie delen uit te zenden jeugdfilm over vriendschap tussen jochie en merkwaardig wezentje. Ned.3, 9.05-9.36u.

Ach Egon! (Wolfgang Schleif, 1961, West-Duitsland). Klucht waarin pasgetrouwde man bezoek krijgt van vermeende zoon. Met Heinz Erhardt. ZDF, 13.15-14.50u., zwart-wit.

Kabloonak (Claude Massot, 1994, Canada/Frankrijk). Interessant drama is gefingeerd portret van documentaire-pionier Robert Flaherty, die een jaar tussen de eskimo's leefde om Nanook of the North (1922) te maken. VRT, 13.30-15.12u.

De fûke (3) (Steven de Jong, 2000, Nederland). Slot van bordkartonnen psychologisch oorlogsdrama naar novelle van de onlangs overleden Friese schrijver Rink van der Velde. Eenvoudige visser wordt door Duitsers opgepakt vanwege verzetsdaden van zoon. Met Rense Westra, Peter Tuinman. Ned.1, 14.30-15.07u.

Sgt. Bilko (Jonathan Lynn, 1996, VS). Flauwe soldatenkomedie waarin gewoontegetrouw intellectuelen, vrouwen en officieren het moeten ontgelden. Steve Martin als charmante nietsnut die op grote schaal illegale gokactiviteiten in het leger organiseert. Ook met Dan Aykroyd. BBC1, 15.25-17.05u.

House Party 3 (Eric Meza, 1994, VS). Tweede en minst geslaagde vervolg op onverwachte succeskomedie rond het rapduo Kid 'n' Play. De een geeft een vrijgezellenfeest voor de ander. Fox, 19.00-20.35u., onderbroken door reclame.

The Black Robe (Bruce Beresford, 1991, Canada/Australië). Regisseur Beresford, gespecialiseerd in de botsing der culturen, doet waardig en evenwichtig verslag van de vergeefse pogingen van een aristocratische jezuïet (Lothaire Bluteau) om Canadese indianen anno 1634 te kerstenen. Film vertoont heilzaam gebrek aan dwang om politiek correct te zijn. Fox, 20.35-22.35u., onderbroken door reclame.

Hook (Steven Spielberg, 1991, VS). Spielbergs lang gekoesterde droom om het klassieke Engelse kinderboek 'Peter Pan' (1904) te verfilmen resulteerde in een kitscherige, volkomen surreële sprookjesfilm waarin Pan doorgegroeid is tot een volwassen workaholic. Hij keert evenwel naar Neverland terug om zijn kinderen te redden. Met Robin Williams als Peter en Dustin Hoffman als een potsierlijk kakkineuze Captain Hook. Net5, 21.00-23.30u., onderbroken door reclame.

The Bodyguard (Mick Jackson, 1992, VS). Whitney Houston maakt filmdebuut als bedreigde mega-zangeres in schamel marketingproduct. Haar afstandelijke beschermengel Kevin Costner ontdooit gaandeweg. Yorin, 21.30-23.55u., met reclame.

Uitgesloten (Mijke de Jong, 2000, Nederland). Telefilm. Zie Film-vooraf. Ned.3, 21.40-23.05u.

Primary Colors (Mike Nichols, 1998, VS). Idealisme en ontgoocheling, donuts en campagneseks zijn de voornaamste bestanddelen van de politieke satire naar de gelijknamige bestseller. Met John Travolta als de opportunistische presidentskandidaat die in zijn vertolking angstwekkend dicht op de huid van Bill Clinton zit. ARD, 22.25-0.35u., tweetalige uitzending.

Staggered (Martin Clunes, 1993, Engeland). Televisie-komiek Martin Clunes regisseert zichzelf in low-budget-road-movie-klucht in de stijl van de sitcom. Aanstaande bruidegom belandt, door toedoen van zijn vermeende beste vriend, poedelnaakt op het strand van een Schots eiland. Hij heeft drie dagen om Londen te bereiken. BBC1, 23.35-1.10u.

The Front Page (Billy Wilder, 1974, VS). Derde filmversie van klassiek stuk van Charles MacArthur en Ben Hecht over cynische krantenwereld, leunt sterk op de charme van bad language en nodeloze slapstick en heet onder te doen voor The Front Page van Lewis Milestone (1931) en His Girl Friday (Howard Hawks, 1940). Desondanks zeer smakelijk vanwege spel van Jack Lemmon als de sterreporter die wil trouwen en Walter Matthau als de hoofdredacteur die hem voor de krant wil behouden. Ook met Carol Burnett, Susan Sarandon. BBC2, 0.15-1.55u.

En nagesynchroniseerd: Contact (Robert Zemeckis, 1997, VS). ZDF, 21.45-0.10u. & 2.05-4.30u.; Night Falls on Manhattan (Sidney Lumet, 1997, VS). ZDF, 0.10-2.00u.; The Canterville Ghost (Jules Dassin, 1944, VS). ARD, 0.45-2.15u., zwart-wit; Forbidden Planet (Fred McLeod Wilcox, 1956, VS). ARD, 2.20-3.50u.

TWEEDE PAASDAG

ACTUALITEITEN

Netwerk. Reportage over de Rotterdamse geneticus Hans Galjaard die jarenlang Chinese wetenschappers adviseerde bij hun onderzoek naar zwangerschappen. China probeert al jaren de bevolkingsaanwas te beperken. Ned.1, 20.15-20.46u.

DOCUMENTAIRES

Dokwerk: Zalm en ik. Persoonlijke documentaire van Leon Giessen over zijn liefde voor rauwe zalm. Ned.3, 21.00-22.00u.

Dokument: Niet bij brood alleen. Portret van de Nassaukerk in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt die opvang biedt aan verslaafden, asielzoekers, dak- en thuislozen en ex-psychiatrische patiënten. Ned.1, 22.43-23.31u.

Terzake. Over de geheime oorlog tussen de douane en sigarettensmokkelaars. Ieder jaar verdienen smokkelaars honderden miljarden aan sigaretten die illegaal worden verkocht in de Europese Unie. In Zuid-Italië moet de douane het opnemen tegen oorlogswapens. Canvas, 20.30-20.55u.

Kwesties. Tweede deel van een drieluik over menselijk gedrag behandelt het groepsgedrag. Canvas, 20.55-21.55u.

MUZIEK

Single luck. Tiende aflevering in een serie over eenmalige hits gaat over het nummer Walk don't run uit 1960 van de The Ventures. Ned.3, 20.30-21.00u.

FILM

Kirikou et la sorcière / Kirikou en de heks (Michel Ocelot, 1998, Belg./Fr./Lux.). Met een Cinekid Award bekroonde animatiefilm waarin jonge Afrikaanse held zijn dorp bevrijd van wrede heks. Ketnet, 9.00- 10.15u., nagesynchr.

Die Geschichte vom kleinen Muck (Wolfgang Staudte, 1953, DDR). Klassieke, humanistische jeugdfilm, naar sprookje van Wilhelm Hauff, benadrukt betrekkelijkheid van tovenarij. ZDF, 9.15-10.50u.

Swiss Miss (John Blystone, 1938, VS). Laurel en Hardy verkopen muizenvallen in Zwitserse Alpen en worden voor het karretje gespannen van opera-diva Della Lind. Stan begeleidt op tuba serenade van Ollie. BBC2, 10.15-11.30u., zwart- wit.

Blazen tot honderd (Peter van Wijk, 1998, België/Nederland). Magisch-realistische familiefilm vertelt licht en stil over het rouw- en verwerkingsproces van moederloze Maurits (Olivier Tuinier). Ned.3, 10.25-11. 45u.

The Cardinal (Otto Preminger, 1963, VS). Bombastisch, lang en uitdagend melodrama van camera-virtuoos Preminger volgt carrière en geloofstwijfels van Iers-Amerikaanse priester die het tot kardinaal schopt. BBC2, 12.30- 15.15u.

Ohne Krimi geht die Mimi nie ins Bett (Franz Antel, 1962, Oostenrijk). Vakantiekomedie vol pikante dubbelzinnigheden. Regisseur heeft, deels onder pseudoniem, ook echte Tiroler sekskluchten gemaakt. ARD, 13.10-14.30u.

Spice World - the Movie (Bob Spiers, 1997, Engeland). In hoog tempo gemaakt ratjetoe van losse scènes, concertflarden en gebazel van de meidengroep The Spice Girls. BBC1, 13.45-15.15u.

Mandrin (Jean-Paul Le Chanois, 1962, Fr./It.). Schelmenfilm over Franse, 18de-eeuwse Robin Hood-variant. TV5, 14.15-16.00u.

Free Willy (Simon Wincer, 1993, VS). Zouteloze Flipper- variant was surprise-hit. Over de warme, intuïtieve verstandhouding tussen een 12-jarige weesjongen en een door slechte dolfinarium- exploitanten misbruikte orka. BBC1, 15.15-17. 00u.

Some Like It Hot (Billy Wilder, 1959, VS). Fameuze komedie-klassieker. Werkloze muzikanten Jack Lemmon en Tony Curtis ontpoppen zich in travestie tot begerenswaardige leden van damesorkest van Marilyn Monroe. BBC2, 15.25-17. 25u.

Who Framed Roger Rabbit? (Robert Zemeckis, 1988, VS). Disney en Spielberg bundelden hun krachten voor grensverleggende combinatie van live action en animatie, die ook inhoudelijk een soepele synthese tot stand brengt tussen het idioom van de private eye en beeldtaal van de cartoon. BBC1, 19.25-21.00u.

Glory Daze (Rich Wilkes, 1995, VS). Betrekkelijk overbodig drama over de Generatie-X. Ben Affleck behoort tot clubje stuurloze vrienden op de universiteit in Santa Cruz. Ned.2, 21.20-22.53u.

Night Falls on Manhattan (Sidney Lumet, 1997, VS). Veertigste film van Lumet is weer een transparant en onopgesmukt, maar geraffineerd geschreven en uitgevoerd pleidooi voor rechtvaardigheid in een verrotte samenleving: de onderkant van New York, waar een jonge officier van justitie (Andy Garcia) voor de vraag komt te staan of zijn vader (Ian Holm), een bijna gepensioneerde rechercheur, soms ook corrupt is. Ned.3, 22.10-0.05u.

L'assassin habite au 21 (Henri-Georges Clouzot, 1942, Frankrijk). Debuut is intelligente misdaadfilm over speurtocht naar seriemoordenaar. TV5, 22.15-24. 00u., zwart-wit.

The Truth about Cats and Dogs (Michael Lehmann, 1995, VS). Lafhartige romantische komedie varieert op Cyrano de Bergerac. Vermeend onaantrekkelijke presentatrice van radioprogramma over dieren (Janeane Garofalo) laat zich tijdens uitjes met fotograaf Ben Chaplin representeren door bloedmooie buurvrouw Uma Thurman. BBC2, 22.30- 24.00u.

The Spanish Prisoner (David Mamet, 1997, VS). Koele thriller van Mamet. Whizz kid Campbell Scott is bang dat zijn baas met zijn uitvinding aan de haal gaat en denkt ten onrechte bijstand te kunnen vinden bij gladjanus Steven Martin. ARD, 23.25-1.10u., tweetalig.

Tommy Boy (Peter Segal, 1995, VS). Chris Farley en David Spade spelen de hoofdrollen in komedie over even opgewekte als zwaarlijvige brokkenpiloot die de auto-onderdelenfabriek van zijn overleden vader (Brian Dennehy) van de ondergang moet zien te redden. Met Bo Derek. BBC2, 24.00-1.30u.

Any Which Way You Can (Buddy van Horn, 1980, VS). Aan goedkope exploitatiefilm grenzend vervolg op Every Which Way But Loose. Eastwood is vrachtwagenchauffeur annex prijsvechter die vriendschap met orang-oetang combineert met liefde voor Sondra Locke. BBC1, 0.45- 2.35u.

Life with Mikey / Give Me a Break (James Lapine, 1993, VS). Komisch vehikel voor Michael J. Fox grossiert in 'schattigheid'. Voormalig kindsterretje Fox wordt eindelijk volwassen dankzij opgedrongen zorg voor een tienjarig zakkenrolstertje dat carrière maakt in de reclame-industrie. Dinsdag, ARD, 10. 35- 12.00u., tweetalig.

Last Train from Gun Hill (John Sturges, 1959, VS). Solide western van Sturges, waarin sheriff Kirk Douglas de moordenaar van zijn vrouw traceert. Blijkt de zoon van zijn oude maat Anthony Quinn te zijn. Dinsdag, SBS6, 13.25-15.00u., onderbroken door reclame.

La table tournant (Paul Grimault & Jacques Demy, 1988, Fr.). Vrijwel onbekende, maar intrigerende zwanenzang van animator Grimault zou poëtische ode zijn aan de historie van de animatiefilm. Dinsdag, TV5, 14.15-16.00u.

Nagesynchroniseerd: Kirikou et la sorcière / Kirikou en de heks (Michel Ocelot, 1998, Belg./Fr./ Lux.). ZDF, 10.50-12.05u.; The Pagemaster (Maurice Hunt & Joe Johnston, 1994, VS). ZDF, 12.05-13.10u. & 3.50-5.05u.; The Million Pound Note (Ronald Neame, 1954, Eng.). ZDF, 14.05-15.35u.; Bogus (Norman Jewison, 1996, VS). ARD, 16.40-18.25u.; Who Framed Roger Rabbit? Robert Zemeckis, 1988, VS). ZDF, 17.05-18. 40u. & 2.05-3.45u.; La passante du sans-souci (Jacques Rouffio, 1982, Fr.). ZDF, 0.20-2.05u.; Easter Parade (Charles Walters, 1948, VS). ARD, 1.20-3.00u.; Oro per i cesari (André de Toth & Riccardo Freda, 1962, It./Fr.). ARD, 3.05-4. 25u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
14 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad