U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

De Hond terug bij Newconomy
Maurice de Hond keert terug als bestuursvoorzitter van internetbedrijf Newconomy. Zijn schorsing door de raad van commissarissen is opgeheven. Pieter Hoogstraten treedt af als president-commissaris.

Radionieuws stopt met piepjes
Het NOS Radionieuws stopt per 1 april met de traditionele piepjes die aan de uitzendingen vooraf gaan. Dat heeft P. Taal van de redactie maandag bevestigd.

Bill Gates woont iets aan de krappe kant
Hij heeft 3.400 vierkante meter woonruimte tot zijn beschikking, maar het schijnt te krap te zijn. Bill Gates, de grondlegger van de softewaregigant Microsoft, wil zijn villa in de Amerikaanse staat Washington uitbreiden.

Animatie op het web
Macromedia distribueert niet alleen software om tekenfilms te maken en af te spelen; om nieuwe gebruikers te lokken vertoont het bedrijf ook de top van de internetanimatie. Een van de meest bijzondere is Stainboy van het veelzijdige genie Tim Burton.

Belastinghumor
Toen het hem allemaal wat te veel dreigde te worden, tekende Matthias Giesen een benarde man aan een bureau met papierproppen, twee pennen, een sigaar in de asbak, een paar potjes inkt en een tekening waarop alleen maar wat krabbeltjes stonden. De man zat aan de telefoon en in het bijschrift stond wat hij zei: "Kunt u anders geen nieuwe belastingregels verzinnen die bij mijn cartoons passen?"

Website van de euro gekraakt
De officiële website van het Nationaal Forum voor de introductie van de euro (www.euro.nl) is gisteren gekraakt. In plaats van allerlei informatie over de Europese eenheidsmunt, kreeg de bezoeker van de internetpagina een zin in krom Engels te lezen: "All your euros are belong to us:)"(sic). (ANP)

Internet kost Pearson winst
Pearson, de Britse uitgever van onder meer de Financial Times heeft vorig jaar 17 procent minder winst geboekt als gevolg van grote investeringen in internet. De winst voor belastingen bedroeg 333 miljoen pond sterling (1,16 miljard gulden), vergelijken met 402 miljoen pond in 1999. De omzet kwam uit op 3,87 miljard pond, een stijging van 16 procent. Gisteren werd ook bekend dat de Financial Times zijn krant via mobiel internet gaat aanbieden. (AP)

'Amazon in zee met Wal-Mart'
De beurkoers van internetwarenhuis Amazon.com is gisteren met 26 procent gestegen na berichten over een strategische alliantie met de Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart. Amazon wordt volgens Sunday Times verantwoordelijk voor de internetstrategie van Wal-Mart en krijgt een plaats in de winkels van de supermarktketen. (AP)

Intel verlaagt zijn prijzen
Chipfabrikant Intel heeft zijn prijzen verlaagd met maximaal 19 procent. Het gaat onder andere om de veelgebruikte Pentium-processors, die het rekenhart van de computer vormen. De prijsverlaging is doorgevoerd wegens de tegenvallende verkoop van pc's. (AP)

ICT-markt dupeert Aino
De malaise op de technologiemarkt heeft ICT-dienstverlener Aino geen goed gedaan. Het Houtense bedrijf zag in 2000 zijn nettowinst 36 procent teruglopen tot 4,4 miljoen euro (9,7 miljoen gulden). De omzet bleef steken op 87,1 miljoen euro. (ANP)

Scala dieper in rode cijfers
Softwarehuis Scala Business Solutions heeft over 2000 een nettoverlies geleden van 86 miljoen gulden tegen een min van 70 miljoen in 1999. De omzet kwam ruim 27 procent lager uit op 168 miljoen gulden. Toch is het van oorsprong Zweedse bedrijf optimistisch. In het laatste kwartaal van 2000 boekte Scala voor het eerst in dat jaar een positief resultaat van 2,4 miljoen gulden. (ANP)


Auto's zijn veiliger geworden dankzij airbags, kreukelzones en andere vindingen. Toch zijn ze niet allemaal even botsbestendig. EuroNCAP is een onafhankelijke organisatie die auto's test op veiligheid door middel van botsproeven met de welbekende crashtestdummies. Op een uitgebreide site staan testverslagen van alle gangbare modellen. Voor wie het liever met eigen ogen ziet, staan er foto's bij. Tevens een uitleg over de proeven.
(www.euroncap.com)

NRC Webpagina's
6 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad