U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Akkoord EU over transfers in profvoetbal
Na zes maanden onderhandelen heeft de Europese Commissie gisteravond met de wereldvoetbalbond FIFA en de Europese voetbalunie UEFA overeenstemming bereikt over een nieuw transfersysteem. Eerder op de dag werd op een aantal punten ook een akkoord gesloten met de internationale spelersvakbond FIFPro.

Kamer wil meer debat privatisering Schiphol
Een meerderheid in de Tweede Kamer vraagt meer tijd voor het debat over de privatisering van Schiphol dan minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) had voorzien. Daarmee is onzeker of de privatisering van de luchthaven dit jaar nog door kan gaan. De fracties van PvdA, VVD, D66 en CDA vragen extra tijd om het plan te beoordelen of om het op belangrijke onderdelen te veranderen. De minister kondigde drie weken geleden aan nog dit voorjaar met de verkoop van het staatsaandeel te beginnen.

Polen erkent schuld jodenvervolging
De rooms-katholieke kerk in Polen erkent dat Poolse burgers verantwoordelijk zijn geweest voor de gruwelijke moord op 1.600 joden in 1941 in het plaatsje Jedwabne. Kardinaal Glemp, de leider van de Poolse kerk, gaf gisteren met zoveel woorden toe dat "de moord door middel van verbranding van de joodse bevolking die door Polen in een schuur waren gedreven, onbetwistbaar is".

16 miljoen is een 'slag in de lucht'
De zestienmiljoenste inwoner van Nederland, die door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) morgen wordt verwacht, hoeft niet op beschuit met muisjes te rekenen. Woordvoerder Ron Storm van het CBS: "Wij vinden het niet bij onze organisatie passen om dat te doen en daarbij komt dat de nieuwe Nederlander misschien wel geen baby is, maar een migrant op leeftijd."

De Hond keert bij internetbedrijf Newconomy terug
Maurice de Hond keert terug als bestuursvoorzitter van internetbedrijf Newconomy. Zijn schorsing door de raad van commissarissen is opgeheven. Pieter Hoogstraten treedt af als president-commissaris. Dat heeft het bedrijf vanmiddag bekendgemaakt.

Boete geëist om KLM-shredder
De officier van justitie heeft vanmorgen voor de rechtbank in Haarlem een boete van 80.000 gulden geëist tegen KLM wegens het doden van 440 eekhoorns in een shredder, twee jaar geleden.

Kamer wil van NS betere informatie
De Nederlandse Spoorwegen krijgen alleen een concessie om treinen te laten rijden op het winstgevende hoofdnet, als er meer financiële informatie wordt verstrekt. Dit blijkt uit een rondgang langs de Tweede Kamer-fracties. Het akkoord met de directie van NS over meer variatie in het werk is gisteren door de FNV-leden afgewezen.

Boetes hoger na invoering euro
De maximale bedragen voor boetes zullen per 1 januari 2002 met ongeveer 10 procent stijgen. De verhoging is het gevolg van afrondingen naar boven na vervanging van de gulden door de euro.

Leidschendam wil met Voorburg
Voorburg en Leidschendam sturen aan op een fusie, op voorwaarde dat beide gemeenten geen grond hoeven af te staan aan buurgemeente Den Haag. Dat hebben de twee burgemeesters vandaag gemeld.

Primeur voor Triodos Bank
De Triodos Bank heeft een fonds met 55 miljoen gulden opgezet dat zich volledig richt op investeringen in het kapitaal van duurzaam ondernemende bedrijven. Het fonds is de eerste Europese investeerder die zich louter op deze groep richt.

Marine: Orions naar Den Helder
Als de Tweede Kamer instemt met het plan van het kabinet om marinevliegkamp Valkenburg bij Leiden te sluiten, is verplaatsing van het squadron Orion-vliegtuigen naar marinevliegkamp De Kooy in Den Helder de meest logische oplossing, aldus de marine.

Cheney aan zijn hart behandeld
De Amerikaanse vice-president Dick Cheney (60) is opnieuw behandeld aan zijn hart. Vanmorgen verbleef hij nog in het ziekenhuis.

Perioden met regen
Morgen eerst regen, later droger en misschien een opklaring. Zacht met maxima tussen 8 en 14 graden bij een matige van zuidoost naar zuid draaiende wind. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: aanhoudend zacht met maxima rond 10 graden, maar wisselvallig.


NRC Webpagina's
6 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad