U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Vrees groeit voor uitbreiding ziekte
De vrees groeit dat de Britse mond- en klauwzeerepidemie zich uitbreidt naar het Europese vasteland. Gisteren werd een nieuw geval van de ziekte ontdekt op een boerderij in Devon, het zuidwesten van Engeland, die vorige week dinsdag nog schapen heeft uitgevoerd naar Frankrijk.

Nederland: vervoersverbod schapen
Het Nederlandse ministerie van Landbouw heeft vandaag een algemeen vervoersverbod voor schapen, geiten en herten afgekondigd. Het gaat daarbij om een preventieve maatregel tegen het uitbreken van mond- en klauwzeer.

Powell op verkenning in Jeruzalem en Ramallah
De nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, heeft gisteren de Amerikaanse banden met Israël als "onbreekbaar" gekarakteriseerd, maar ook sympathie geuit voor de Palestijnen.

Arrestatie van vriend Milosevic
De Servische autoriteiten hebben het voormalige hoofd van de geheime dienst gearresteerd. De arrestatie wordt gezien als een klap in het gezicht van de voormalige president van Joegoslavië, Slobodan Milosevic.

President Turkse Centrale Bank vertrekt om crisis
De gouverneur van de Centrale Bank van Turkije, Gazi Ercel, heeft zijn ontslag aangeboden. Ercel, vorig jaar gekozen tot centrale bankier van het jaar, neemt daarmee medeverantwoordelijkheid voor de financiële crisis in Turkije.

Kwart minder hypotheken
Het aantal hypotheken dat vorig jaar werd afgesloten ligt bijna 25 procent lager dan in het recordjaar 1999. Het Centraal Bureau voor de Statistiek verklaart de terugval uit de gestegen hypotheekrente en uit het geringere aantal hypotheken dat werd overgesloten. De huizenprijzen zijn vorig jaar opnieuw gestegen, maar over de omvang daarvan bestaat onenigheid tussen het kadaster en de Nederlandse vereniging van makelaars.

DaimlerChrysler maakt verlies
Het Duits-Amerikaanse autoconcern DaimlerChrysler heeft in het vierde kwartaal van 2000 een verlies geleden van 287 miljoen euro (630 miljoen gulden). Dit is het eerste verlies sinds de fusie van Daimler en het Amerikaanse Chrysler in 1998.

Ondertekening verdrag van Nice
In de Franse badplaats Nice ondertekenen de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie vanavond het Verdrag van Nice. Als het over twee jaar is geratificeerd door de parlementen van alle vijftien huidige lidstaten, zijn de laatste barrières weggenomen voor toetreding van nieuwe landen tot de EU.

Duo kandidaat voorzitter PvdA
De Leidse politicoloog Ruud Koole en de Amsterdamse PvdA-voorzitter Bouwe Olij willen respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter van de Partij van de Arbeid worden. Zij nemen het samen op tegen Tweede- Kamerlid Sharon Dijksma en Peter van der Velden, burgemeester van Bergen op Zoom, die vice-voorzitter wil worden.

Verzet tegen filmclassificatie
De Kijkwijzer, het nieuwe systeem voor het classificeren van bioscoopfilms, wordt door enkele Nederlandse filmtheaters geboycot. Zij twijfelen aan het nut ervan.

Brand Drachten 'ongevaarlijk'
De provincie Friesland geeft vandaag vervroegd een rapport vrij over de brand bij afvalverwerkingsbedrijf ATF/De Pijp in Drachten. Het rapport weerspreekt berichten dat de volksgezondheid en het milieu na de brand op 12 mei vorig jaar worden bedreigd. De grond is slechts licht verontreinigd met zware metalen.

Frisse wind
Vannacht droog met in het binnenland opklaringen en lichte vorst. Morgen meer bewolking in het zuidwesten, later wat (natte) sneeuw. Maxima rond 4 graden. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: vrij koud. Vooral donderdag en vrijdag weer sneeuwbuien.

NRC Webpagina's
26 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad