U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Newconomy praat over nieuw geld
Het internetbedrijf Newconomy onderhandelt met de banken ABN Amro en Fortis en twee investeerders over een nieuwe kapitaalsinjectie. Dat heeft een ingewijde vanmorgen bevestigd. Het zou gaan om een emissie van nieuwe aandelen, waardoor de belangen van bestaande aandeelhouders fors verwateren.

Kabinet wil beschermde positie KPN beëindigen
Het kabinet heeft aan de Tweede Kamer een wetswijziging voorgesteld die een einde moet maken aan de beschermde positie van telecombedrijf KPN. De Kamerfracties kunnen tot aanstaande woensdag schriftelijke vragen stellen over het voorstel.

Een speler met heel erg veel MP3
Bestaande MP3 spelers hebben één groot nadeel: je kunt er doorgaans niet meer dan een uurtje muziek op kwijt. De Creative D.A.P. Jukebox biedt een oplossing voor dit probleem: deze draagbare MP3 speler kan het equivalent van maar liefst 150 cd's bevatten.

Het wel en wee in homoland
In Singapore deed hij zijn eerste "homoseksuele ervaring" op - met een oude huisvriend van zijn moeder. Ome Ab viel op mannen, en zag wel iets in de jonge Edgar. Later kreeg hij affaires met getrouwde mannen, in de kajuit van een zeilboot. Als aanstormend modetalent kon hij in die tijd - medio jaren zestig - nog niet voor zijn geaardheid uitkomen. Want van klanten kreeg hij te horen dat "die nicht Frank Govers" niet deugde, en dat om die reden de keus op hem was gevallen. Wat kon hij anders doen dan de zoete schijn ophouden?

AND krijgt surseance van betaling
De arrondissementsbank te Rotterdam heeft AND International Publisher uitstel van betaling verleend. Dat heeft de noodlijdende elektronische uitgever vandaag bekendgemaakt. Het dreigende faillissement is daarmee vooralsnog afgewend. Mr J.G. Princen van het advocatenkantoor Ploum Lodder Princen OWA is benoemd tot bewindvoerder. AND is uitgever van onder meer digitale routeplanners. (Redactie Economie)

Kosten veroorzaken winstval bij CMG
De winst van de Brits-Nederlandse automatiseerder CMG is in de tweede helft van het afgelopen jaar gedaald met 48 procent. Belangrijkste oorzaak van de winstdaling is de kosten die CMG maakt door de overname van het Britse Admiral. De winstdaling viel beleggers mee. Het aandeel CMG steeg vanmorgen met ruim 7 procent naar naar iets minder dan 12 euro. De omzet nam in de tweede helft van vorig jaar toe met 45 procent. CMG heeft geprofiteerd van de populariteit van het verzenden van gsm-boodschappen. Draadloze communicatie is goed voor ongeveer eenvijfde van de omzet van CMG. (Bloomberg)


Altijd al willen leren voetballen? De beste Engelse spelers geven op de site van sportkledingfabrikant Umbro training. Daarbij wordt gebruik gemaakt van videobeelden en bewegende wedstrijdscenario's. Onder meer Alan Shearer en Michael Owen laten de technieken zien, en geven uitleg. De fysiotherapeut van Manchester United geeft tips om gezond te blijven, en natuurlijk kan er online sportkleding besteld worden.
(www.umbro.com/protraining/)

NRC Webpagina's
26 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad