U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
TCA

TaxiDirekt


Bestuurstop Taxicentrale Amsterdam aangehouden

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 27 FEBR. De politie heeft vanmorgen op last van het openbaar miniserie in Amsterdam de directeur en twee bestuursleden van de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) aangehouden. Het drietal wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Deze had volgens justitie onder meer als doel verduistering en valsheid in geschrifte.

,,Het gaat om zelfverrijking. We hebben de indruk dat ze meer voor zichzelf werkten dan voor TCA'', aldus een woordvoerder van het Amsterdamse parket. Ook wordt het trio verdacht van oplichting van taxichauffeurs. Diverse taxichauffeurs hebben aangifte gedaan dat zij bij aankoop van hun taxivergunning door de verdachten zijn misleid. Wie als chauffeur een taxivergunning wilde, moest voor enkele tonnen niet alleen een samenwerkingsovereenkomst sluiten met TCA maar ook een zogenoemd certificaat TCA kopen. Chauffeurs die niet aan betalingsverplichtingen jegens de verdachten persoonlijk voldeden werd volgens justitie werk onthouden.

Tenslotte worden de drie verdacht van het uitlokken van openlijk geweldpleging jegens concurrenten maar ook jegens kritische chauffeurs aangesloten bij TCA. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Op verschillende plaatsen is vanmorgen huiszoeking verricht en administratie in beslag genomen.


Zie ook:

Finale taxioorlog (14 juni 2000)
Front Taxicentrale vertoont barsten (15 april 2000)

NRC Webpagina's
27 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad