U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Economische groei daalt tot 3 procent
De economische groei zal dit jaar naar verwachting 3 procent bedragen. De groei ligt hiermee een vol procentpunt lager dan vorig jaar werd verwacht bij het opstellen van de rijksbegroting 2001.

Overheid negeerde opslag vuurwerk
De rijksoverheid heeft in de jaren na de ontploffing in de vuurwerkfabriek van Culemborg op geen enkele manier extra aandacht besteed aan de opslag van dit explosief materiaal. Bij het ongeluk in februari 1991 kwamen twee mensen om en werd grote schade aangericht in de wijde omgeving.

Hongaarse geeft doden zieken toe
Hongarije is deze week hardhandig geconfronteerd met het euthanasievraagstuk. Aanleiding is de arrestatie van de 'zwarte engel', een 24-jarige verpleegster. Ze heeft gisteren bekend het afgelopen jaar tussen de dertig en veertig ernstig zieke oudere patiënten 'aan een zachte dood te hebben geholpen'.

'Nederlandse wetenschap is zeer goed'
Nederland is het derde wetenschappelijk meest invloedrijke land ter wereld. Alleen wetenschappelijke artikelen uit Zwitserland en de VS (op de tweede plaats) hebben een gemiddeld grotere 'citatie-impact'.

Alcohol eist veel jonge slachtoffers
Alcohol speelt een rol bij de dood van één op de vier overleden 15- tot 30-jarigen in Europa. In 1999 stierven in de Europese regio van de Wereldgezondheidsorganisatie 55.000 jongvolwassenen aan de gevolgen van alcoholgebruik.

Gevangenisoproer Brazilië beëindigd
Nadat autoriteiten gisteren een gecoördineerde opstand in 29 gevangenissen in de Braziliaanse deelstaat São Paulo hadden neergeslagen, bleken 16 gevangenen gedood.

Lagere straffen voor vechtpartij
De rechtbank in Den Bosch heeft vanmiddag drie verdachten van een vechtpartij in het Brabantse Vinkel, waarbij in augustus vorig jaar een dode viel, aanzienlijk lager gestraft dan het openbaar ministerie had geëist. De hoofdverdachte krijgt veertien maanden cel in plaats van acht jaar. De rechtbank acht doodslag niet bewezen.

Paul Julien (99) overleden
Op bijna honderdjarige leeftijd is in Wassenaar dr. Paul Julien overleden. Julien heeft als ontdekkingsreiziger grote bekendheid verworven door boeken als Kampvuren langs de evenaar.

Sabena gered door partners
De Belgische staat en de Zwitserse SAirGroup (eigenaar van Swissair) houden de Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena overeind door een financiële injectie van 250 miljoen euro.

Winkler Prins gaat naar PCM
De Winkler Prins encyclopedie, die tegenwoordig onder de naam Encarta op cd-rom verschijnt, en de Kramers woordenboeken verhuizen naar PCM.

Enige regen
Morgen veel bewolking en van tijd tot tijd regen. In het midden en noorden ook enkele opklaringen. Middagtemperaturen rond 8 graden. Matige tot krachtige noordwestelijke wind. Vooruitzichten tot en met zondag: Wisselvallig met winterse buien. Maxima dalend van 8 naar 5 graden.


NRC Webpagina's
20 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad