U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Hulpverlenersstaat
Gedogen is een vorm van regeldrift. Het is een poging om iets te verbieden zonder de greep erop te verliezen. De mensen gebruiken toch drugs en dan kun je dat als overheid maar beter langs goede banen leiden. Dat moet ook de filosofie zijn achter Veronica's grondige voorlichtingsprogramma Out of your mind. Het is snel en ritmisch gemaakt, met veel kleur en geluid, op jongeren toegesneden.


T V   V O O R A F :


Niemand ontloopt zijn lot
Mensen die hun reukvermogen kwijtraken, verliezen ook hun smaak. Alles wat ze eten smaakt naar karton. Iets vergelijkbaars heb ik met film. Ik heb geen geheugen voor gezichten. Daardoor kan ik de acteurs niet elkaar houden en valt het hele verhaal plat.


F I L M   V O O R A F :


Private Benjamin
We spelden de advertenties in de kranten voor hulp bij dienstweigering en uitvoerig bespraken we hoe we ons gek konden laten verklaren, zodat we het leger niet in hoefden en wat daarvan later dan weer de consequenties konden zijn. Wat kon je doen: travestie, je niet wassen, en ook gedrag waarbij uien en pindakaas een rol speelden behoorden tot het vaste repertoire broodje aap. De opluchting was groot toen de dienstplicht net op tijd werd afgeschaft.


NRC Webpagina's
20 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad