U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Duitse joden willen verbod nazi-sites
De Centrale Raad van Joden in Duitsland oefent druk uit op de Duitse regering om maatregelen te nemen tegen service providers die neo- nazistische of andere racistische websites doorgeveDe Raad, de belangrijkste joodse organisatie in Duitsland, zegt gedwongen te zijn om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om juridische sten tegen de service providers omdat de Duitse overheid nalaat wetten uardigen die het verspreiden van nazi-propaganda verbieden.

Winkler Prins gaat naar PCM
De Winkler Prins encyclopedie, die tegenwoordig onder de naam Encarta op cd-rom verschijnt, en de Kramers woordenboeken verhuizen van uitgever Reed Elsevier naar PCM, uitgever van onder meer NRC Handelsblad. Dat hebben beide concerns, die geen financiële details willen geven, vanochtend bekendgemaakt. Bij de afdeling werken tien mensen.

Beleggers: geen steun UPC actie
De Nederlandse pensioenfondsen zijn er niet in geslaagd voldoende beleggers te mobiliseren om kabel- en internetbedrijf UPC het vuur na aan de schenen te leggen op de komende aandeelhoudersvergadering.

Romantische deserteurs
Heidi Cochrane, korporaal bij de Royal Artillery, is het middelpunt van een smeuïg verhaal waarvan Groot-Brittannië dezer dagen met volle teugen geniet. Tot voor kort maakte ze reclame voor het optreden van vrouwen in het Britse leger. Nu wordt haar anti-reclame verweten.

Meer internetfraude mecards
Fraude met creditcards is het afgelopen jaar met 50 procent toegenomen. Dat meldde de Europese Commissie gisteren. Het bedrag aan illegale transacties liep op tot 600 miljoen euro (1.320 miljoen gulden). Het rnamelijk om betalingen via telefoon en internet. Dat laatste schaadt het vertrouwen van de consument in internet, aldus een woordvoerder van de Europese Commissie. "Terwijl de verkoop via e- commerce in de afgelopen jaren alle verwachtingen overtreft, wordt het potentieel [van internet] geremd door een gebrek aan vertrouwen in de veiligheid en geheimhouding van financiële transacties", zei hij. Gisteren kondigde eurocommissaris Bolkestein (interne markt) tevens een driejarenplan aan om de fraude aan te pakken. Inwoners van de Europese Unie moeten verlies of diefstal van hun betaalkaart kunnen melden via een centraal telefoonnummer. Bovendien moeten justitie en banken gaan samenwerken bij het opzetten van een website en het publiceren van richtlijnen om fraude te voorkomen. (Reuters, ANP)

Illegale software bij politie
Een Britse softwareleverancier wordt vervolgd omdat hij politiekorpsen illegale software heeft aangesmeerd. Meer dan de helft van de Britse korpsen blijkt de illegale programma's te hebben gekocht. De oplichting kwam in oktober aan het licht. Een woordvoerder van de Londense politie bevestigt dat 23 korpsen in 1999 illegale software hebben gekocht van Protocol Systems, de leverancier. De directeuren van het inmiddels failliete bedrijf moeten 19 maart voor de rechter verschijnen.


Africaserver.nl is een virtuele toegangspoort tot Afrika en bevat 'het leukste' wat dit continent te bieden heeft op internet. Niet alleen leuk, maar vooral zeer informatief zijn de vele verwijzingen naar sites met thema's variërend van Afrikaanse muziek tot mensenrechten in Zuid-Afrika. Indrukwekkend is de virtuele expositie Wit over Zwart over Wit over raciale vooroordelen door de eeuwen heen. In het Engels en Nederlands.
(www.africaserver.nl)

NRC Webpagina's
20 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad