U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Banen weg bij UPC in Nederland
UPC Nederland zet alle consultants en medewerkers zonder vast contract aan de kant. Volgens de kabelmaatschappij heeft de ingreep niets te maken met de benarde financiële situatie, maar analisten trekken dat in twijfel.

Productiebedrijf omroepen opnieuw in de rode cijfers
Het Nederlands Omroepproductiebedrijf (NOB) heeft vorig jaar opnieuw een miljoenenverlies geleden. Hoe groot het verlies precies is, weet het bedrijf nog niet. Het bedrijfsresultaat, dat in 1999 nog ongeveer een miljoen gulden positief bedroeg, daalde vorig jaar tot een miljoen negatief.

Elsschot de pionier
De heren Laarmans en Boorman bezoeken de werkplaats met een fotograaf. Ze gaan een mooie reportage over het keukenliftenfabriekje van mevrouw Lauwereyssen maken voor het Algemeen Wereldtijdschrift voor Financiën, Handel, Nijverheid, Kunsten en Wetenschappen. Wat mevrouw Lauwereyssen echter niet weet, is dat er helemaal geen sprake is van een regulier blad. Naast de 100.000 exemplaren die zij zich heeft laten aansmeren voor reclame-doeleinden, bestaat het tijdschrift niet. De gevolgen zijn dramatisch.

Motorola schrapt banen
Bij het Amerikaanse Motorola verdwijnen 2.500 banen. De maatregel is onderdeel van vorige week aangekondigde maatregelen om de tegenvallende resultaten op te krikken. Het concern, na het Finse Nokia de grootste fabrikant van mobiele telefoons ter wereld, legt zijn fabriek in Schaumburg (Illinois) eind juni stil. Daardoor verdwijnt de helft van het aantal banen aldaar. Motorola heeft in totaal 130.000 mensen in dienst.

Intel breidt uit op laptopmarkt
's Werelds grootste halfgeleiderfabrikant Intel heeft voor 748 miljoen dollar (1,75 miljard gulden) in Xircom gekocht, een onderneming die apparatuur fabriceert voor het verbinden van laptops, notebooks en andere mobiele computers met netwerken. Xircom behaalde vorig jaar met 1.900 werknemers een omzet van 492 miljoen dollar. Intel betaalt de aandeelhouders van de onderneming uit Thousand Oaks (Californië) 25 dollar per aandeel, een premie van ruim 38 procent op de slotkoers van Xircom afgelopen vrijdag. (AP)

Resultaat Samsung Electronics valt tegen
Samsung Electronics, 's werelds grootste producent van geheugenchips voor computers, heeft vorig jaar de winst verhoogd met 89 procent tot 6.000 miljard won (10,7 miljard gulden). Dat is minder dan analisten hadden verwacht. De omzet nam toe met 31 procent tot 34.300 miljard won. (Bloomberg)


Op survival achter de computer. Of althans een beetje meekijken. Het kan op One-worldjourneys.com. Een groep biologen uit Mexico is op een tiendaagse expeditie op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. In een 1,8 miljoen hectare groot natuurgebied willen ze de jaguar in zijn natuurlijke omgeving bestuderen. Met behulp van een satelliettelefoon zendt het team dagelijks videobeelden en foto's via internet de wereld in.
(www.oneworldjourneys.com)

NRC Webpagina's
16 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad