U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Doelwit Wolters Kluwer platzak
Uitgever Wolters Kluwer heeft half december zijn bod op het Amerikaanse internetbedrijf Loislaw in de slotfase van de onderhandelingen met 12 miljoen gulden verhoogd om de instemming te winnen van de commissarissen en de grootaandeelhouders.

Verlate fout millennium in Noorwegen
Een verlate millenniumbug heeft afgelopen weekeinde de Noorse spoorwegen getroffen. De computerfout manifesteerde zich zondagmorgen toen 13 supersnelle expresstreinen rond de luchthaven Oslo en 16 langeafstandstreinen niet wilden starten.

Steeds meer seks
Sophie Dahl lag op haar rug. Ze droeg alleen nog een halsketting, een armband en goudkleurige schoenen. Haar linkerhand rustte op haar linkerborst. Haar ogen waren gesloten. Wat ze precies aan het doen was - of zojuist had gedaan, of op het punt stond te gaan doen - werd aan de verbeelding van de toeschouwer overgelaten. Zo lang maar duidelijk was, dat hier óók werd genoten van Opium, de parfum van Yves Saint Laurent.

Millenniumbug
OSLO, 2 JAN. Op de valreep heeft de millenniumbug alsnog toegeslagen in Noorwegen. De laatste dag van het jaar weigerden alle 29 treinen vanuit het nieuwe vliegveld dienst. De datum 31/12/00 bleek niet door de computer gelezen te kunnen worden. Het euvel werd na enkele uren verholpen door de computerdatum terug te zetten naar 1 december. (AP)

Nieuwe val voor Duits IT-bedrijf
Opnieuw heeft een Duits IT-bedrijf een ravage aangericht op de startersbeurs Neuer Markt in Frankfurt. Intershop, een fabrikant van software voor elektronische handel, zag vanmorgen in enkele minuten ruim de helft van zijn beurswaarde in rook opgaan na een winstwaarschuwing. Intershop waarschuwde voorbeurs dat het in het vierde kwartaal een verlies zal lijden van 30 32 miljoen euro (66 70 miljoen gulden). Ook de omzet komt lager uit, op 28 tot 30 miljoen euro. De koers van Letsbuyit.com kelderde vanochtend 65 procent. Dat was een reactie op het uitstel van betaling dat het van oorsprong Zweedse internetbedrijf vrijdag had aangevraagd. (DPA, ANP)


Nederlandse muziek zit al jaren in de lift. Musicfrom.nl speelt daar handig op in: de site is geheel gewijd aan muziek uit eigen land, zowel Nederlands- als anderstalig, van alternatief tot zigeunermuziek. Naast nieuws, een webgids en informatie over artiesten heeft de site een vacaturebank voor musici en een vraag/aanbod-rubriek voor instrumenten. Door het aanbod en ontwerp is Musicfrom.nl een prima startpunt voor muziekliefhebbers.
(www.musicfrom.nl)

NRC Webpagina's
2 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad