U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Tien doden bij brand Volendam
Een brand in het Volendamse café Het Hemeltje in de nieuwjaarsnacht heeft aan tien jongeren het leven gekost. Dat meldde het Brandwondencentrum Beverwijk om een uur vanmiddag. Volgens de gemeente Edam-Volendam verkeren achttien personen nog in levensgevaar. Bijna tweehonderd jongeren raakten gewond bij de brand, die ontstond toen kerstversiering vlam vatte en het café in een mum van tijd in lichterlaaie zette.

Amsterdamse politie bestrijdt uitstroom agenten
De Amsterdamse politie trekt de komende vier jaar 120 miljoen gulden uit om de uitstroom van agenten te bestrijden. Dat heeft korpschef J. Kuiper vandaag gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak. De uitstroom van agenten bij het korps was volgens Kuiper in 2000 379. "Dat is zestig mensen meer dan in 1999", aldus de korpschef.

VS en Israël ondertekenen verdrag strafhof
De Verenigde Staten hebben, enkele uren voor het verstrijken van de termijn, het verdrag ondertekend voor een permanent internationaal strafhof voor de berechting van oorlogsmisdaden. Israëlische ondertekening volgde kort daarna. Ook Iran heeft het verdrag zondag op het laatste moment ondertekend.

Barak geeft hoop op snel vrede met Palestijnen op
De Israëlische premier, Ehud Barak, heeft vanmorgen onder invloed van een reeks Palestijnse aanslagen in Israël en de bezette gebieden de hoop op vrede met de Palestijnen opgegeven. Volgens de krant Ma'ariv van vandaag heeft hij gisteravond het opperbevel opdracht gegeven zich voor te bereiden op een oorlog in het Midden-Oosten.

Overschot op begroting groter
Het begrotingsoverschot voor het jaar 2000 bedraagt naar schatting 7 miljard gulden meer dan de 11 miljard gulden die tot nu toe in de boeken stond. De extra miljarden zullen geheel gebruikt worden om de staatsschuld verder af te lossen. Dit blijkt uit cijfers van het ministerie van Financiën.

Wijk wint ruim 37 miljoen in loterij
Negen huishoudens uit de Karel Ensinckstraat in Rosmalen hebben samen 30,8 miljoen gulden gewonnen in de Nationale Postcode Loterij. De wijk Hintham, waarin de straat ligt, viel voor in totaal 37,2 miljoen gulden in de prijzen.

Scheepvaart gewild op beurs
Particuliere beleggers hebben in de laatste maand van het jaar 2000 nog voor honderden miljoenen guldens in de scheepvaart geïnvesteerd. Vanaf 1 januari is de regeling die beleggen in scheepvaart fiscaal aantrekkelijk maakt komen te vervallen.

Vervolging leiders Rode Khmer
Het parlement van Cambodja heeft vanochtend ingestemd met de oprichting van een speciaal tribunaal om voormalige leiders van de Rode Khmer te berechten.

Spanning Kosovo
In het grensgebied tussen Servië en Kosovo zijn zondag zes Kosovo- Serviërs ontvoerd door Albanese rebellen. Ze werden gisteren weer vrijgelaten.

Tribune stort in
Ruim 150 toeschouwers zijn zaterdag gewond geraakt tijdens de finale om het Braziliaanse voetbalkampioenschap. In de eerste helft van de wedstrijd stortte een tribune in van het São Januario-stadion in Rio de Janeiro.

Zacht
Vannacht enkele buien, morgenmiddag meest droog, ook af en toe zon. Maxima tussen 6 en 8 graden. Vooruitzichten tot en met maandag: aanhoudend zacht en iedere dag buien of perioden met regen. Later geleidelijk wat kouder.


NRC Webpagina's
2 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad