U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Markt voor woningen bekoelt snel
De prijzen van woningen zijn in november voor de tweede achtereenvolgende maand gedaald. In november lag de gemiddelde prijs van een woonhuis 2,3 procent onder het prijsniveau van september.

Den Bosch rustig na noodverordening
Met behulp van een noodverordening en zo'n zeshonderd agenten van de mobiele eenheid heeft Den Bosch gisteren de eerste rustige avond sinds afgelopen zaterdag beleefd. De politie verrichtte vijftien arrestaties.

Vroege kerst door treinstaking
Nederland neemt morgen massaal vrij wegens de landelijke treinstaking. Bedrijven, overheidsinstanties en scholen houden rekening met grootschalig verzuim van mensen die van het treinverkeer afhankelijk zijn, of hebben besloten de komende dagen bij de vrije kerstdagen te voegen.

Kabinet maant Indonesië over Molukken
De Indonesische ambassadeur is gisteren door het Nederlandse kabinet ontboden om verantwoording af te leggen over de gewelddadigheden op de Molukken. De diplomaat heeft de boodschap meegekregen dat de Indonesische autoriteiten paal en perk moeten stellen aan het al meer dan anderhalf jaar aanhoudende geweld op de eilanden.

Peres wil premier Israël worden
Shimon Peres heeft zich vanmorgen kandidaat gesteld voor het premierschap. Volgens radio Israël zal hij zijn kandidatuur intrekken indien er voor 20 januari, het einde van de ambtstermijn van de Amerikaanse president Clinton, een vredesregeling met de Palestijnen wordt gesloten. Premier Barak legt diens kandidatuur uit als een splitsing van het vredesblok en ondermijning van zijn verlenging van het premierschap.

Ziekteverzuim zorgsector hoog
Het ziekteverzuim in de zorgsector blijft ook dit jaar veel hoger dan in andere sectoren van de samenleving. Vooral onder verpleegsters en verzorgsters in de verpleeg- en verzorgingshuizen en in de thuiszorg is het verzuim toegenomen. Met ruim acht procent is het ziekteverzuim meer dan zestig procent hoger dan in andere bedrijfstakken.

Belgrado: versmal zone langs Kosovo
De Joegoslavische president Vojislav Kostunica wil dat de gedemilitariseerde zone langs de grens tussen Servië en Kosovo wordt versmald om de Servische politie en het Joegoslavische leger de mogelijkheid te geven Albanese 'terroristen' te verjagen.

Minsk: arrestatie spionnen Westen
In Wit-Rusland zijn onlangs drie buitenlanders en een Wit-Rus gearresteerd wegens spionage. Dat deelde de Wit-Russische president Loekasjenko gisteren mee. Hij zei dat zijn politieke tegenstanders een staatsgreep tegen hem van plan zijn en dat het Westen "militante" opposanten in zijn land financiert.

Heinz koopt Honig van CSM
Hollandse merken als Honig en Hak, Brinta en Roosvicee komen in Amerikaanse handen. Voedingsconcern Heinz neemt de levensmiddelendivisie van CSM over voor naar schatting een miljard gulden.

PSV deed zaken met Stojic
PSV-voorzitter Hans van Raaij en toenmalig directeur Frank Arnesen van PSV deden zaken met voetbalmakelaar Ranko Stojic, hoewel zij wisten van diens omkooppraktijken. Dat zegt directeur Antoine Vanhove van Club Brugge.

Zonnig
Morgen zonnig, maar koud door de matige tot vrij krachtige zuidoostenwind. Middagtemperatuur rond 3 graden. Vooruitzichten tot en met eerste kerstdag: vrij koud met lichte vorst in de nacht en ochtend. Geleidelijk minder zon.


NRC Webpagina's
20 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad