U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Excuses Barend aan Hell's Angels
De journalist Frits Barend heeft gisteren tijdens de tv-uitzending van Barend en Van Dorp zijn excuses aangeboden aan de Hell's Angels. In hun programma hebben Barend en Van Dorp de Hell's Angels meerdere malen een criminele organisatie genoemd, aldus Barend, die zei dat dit niet terecht was.

Media zeer welkom bij Turkse actie
Vijftien Turken bezetten gisteren een bank in Rotterdam. Een uurtje, tot de camera's gearriveerd waren.

Florida hervat oude traditie: stemmen tellen
Een aantal media-organisaties is alsnog begonnen met het tellen van omstreden stembiljetten in Broward, een van de kiesdistricten in Florida waarop Al Gore zijn hoop had gevestigd. Maar hoe moet een biljet met een lichte indeuking, of een half loshangend prikrondje worden beoordeeld?

Internet doet geen wonderen
De commissie 'ICT en de stad' gelooft dat met internet een scala van problemen in 25 grote steden kan worden opgelost. Maar sociale cohesie ontstaat niet omdat buurtgenoten via internet met elkaar praten en overleggen, meent Marie-José Klaver.

Bod Wolters Kluwer op internetbedrijf VS
Uitgever Wolters Kluwer heeft het verliesgevende Amerikaanse internetbedrijf Loislaw overgenomen voor ongeveer 240 miljoen gulden. Dat heeft het concern gisteren bekend gemaakt.

'Door overdosis voetbal op tv taant interesse kijker'
Het bod van het Zwitserse rechtenbureau AIM voor de tv- rechten van eredivisieduels van 150 miljoen gulden per jaar is voorlopig een illusie. De clubs moeten op zoek naar een nieuwe koper juist nu de tv-kijker zich langzaam afkeert van voetbal. Marketingdeskundige Frank van den Wall Bake maakt zich zorgen.

Het product Felicia
Haar fans zitten elke dinsdag om negen uur klaar voor de tv en donderdagochtend nog een keer voor de herhaling. Anderen schakelen subiet over naar een ander net. Men houdt van Felicia, de Oprah Winfrey wannabee van Zuid-Afrika, of men haat haar. Haar show is een mengeling van entertainment, praten en liefdadigheid, en dat alles in een snel tempo.

Dino in Britse handen
De Britse muziekproducent EMI neemt een belang van 75 procent in Dino Music, dat artiesten als Anouk, Rene Froger, Ruth Jacott en Jody Bernal in zijn stal heeft. EMI heeft ook een optie om later de resterende 25 procent te kopen. Dino Music heeft via een contract met Endemol ook de internationale audio- en videorechten van het tv-programma Big Brother. De oprichter, de voormalige discjockey Tony Berk, blijft voor het bedrijf werken.

Reclameverbod Hongarije
Het parlement van Hongarije heeft ingestemd met een volledig reclameverbod voor tabakproducten en sterke drank. Tot nu toe was alleen reclame daarvoor op radio en televisie verboden. Per 1 juli 2001 komen daar de gedrukte media bij en begin 2002 reclame op straat. De nieuwe wet geeft de Hongaarse minister van Economische Zaken de mogelijkheid een uitzondering te maken voor de Formule 1-races bij Boedapest, die gedeeltelijk worden georganiseerd met geld uit tabaksreclame.

Tijdschrift voor architectuur Archis gered
Archis, het tijdschrift voor architectuur en beeldende kunst, blijft bestaan. Eerder werd bekend dat Elsevier met ingang van 1 januari het tijdschrift niet meer wilde uitgeven omdat het niet voldeed aan de rendementseisen. Maar nu is het tijdschrift in een iets andere opzet toch gered. Archis zal per 1 januari 2001 niet langer deel uitmaken van het Nederlands Architectuur Instituut (NAi), maar een zelfstandige stichting worden. De Stichting Archis, die voor 350.000 gulden per jaar wordt gesubsidieerd door het rijk, zal het tijdschrift laten uitgeven door Artimo, uitgever van kunstboeken en twee tijdschriften. Archis zal in 2001 zes keer per jaar verschijnen in plaats van maandelijks. Ook zal het nu nog tweetalige tijdschrift een afzonderlijke Engelse en Nederlandse editie krijgen. Ole Bouman, ook na 1 januari hoofdredacteur van Archis, is 'opgelucht'. "Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet", zegt hij. "Met deze uitgever is het voortbestaan van Archis gewaarborgd als een tijdschrift voor vernieuwing, het publieke debat op het gebied van architectuur en beeldende kunst."


Joods.nl is een nieuwe website over het jodendom in Nederland en de rest van de wereld. De site bevalt onder meer een dagelijks nieuwsoverzicht. Natuurlijk is er veel aandacht voor de onrust in Israël. Joods.nl is zeer bruikbaar voor wie meer te weten wil komen over dit geloof: er is een overzicht van joodse feestdagen en zelfs een Jiddisch en Hebreeuws woordenboek. Ook chatbox en forum ontbreken niet.
(www.joods.nl)

NRC Webpagina's
20 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad