24/7 Media Europe ad
Zaterdag 22 / Zondag 23 juli 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Alles over de Tour de France

Domeinnaam-perikelen in Apestaartje.
Achtergronden bij de geldcrisis in Dossier Nederlandse Antillen.
'Als je everybody's darling wil zijn, krijg je niets voor elkaar': Vraaggesprek met bondskanselier Schröder.
Economie voor Jou: Opties voor werknemers.
Genetisch gemanipuleerd voedsel in de EU? Achtergronden in Dossier GM.
In het nieuws:
Dossier Enschede
Dossier Filteren
Dossier Suriname
Dossier KLM
Dossier KPN Telecom
Dossier Tour de France 2000
Dossier World Online
Cahier Baan

NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.
Laatste nieuws:

Zanini pakt laatste dagzege: Armstrong winnaar Tour
De Italiaan Stefano Zanini heeft de 21e en laatste etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. Lance Armstrong finishte in de gele leiderstrui in het peloton. (ANP)

Overleven blijft de boodschap van Armstrong


NORFOLK - Leden van de Royal Lancers bereiden zich voor op een 'hoera' voor de Engelse koningin-moeder. De Queen Mum, die 4 augustus honderd jaar wordt, overhandigde het regiment in Norfolk gisteren een nieuw uniform.
(Foto AP)

Scheuren in binnenstad Den Haag
In de Haagse binnenstad zijn op meer plekken dan tot nu toe bekend was problemen ontstaan door de aanleg van de tramtunnel en andere grote bouwprojecten.

Haagse binnenstad tobt met lek en gebrek
Bouwen in een stadscentrum is een hele kunst. Den Haag worstelt al jaren met ondergrondse waterbronnen, maar ook boven de grond beginnen de problemen nu zichtbaar te worden.

NRC Handelsblad zoekt voor zijn internetredactie

Redacteuren

De website van NRC Handelsblad (www.nrc.nl) wordt binnenkort vernieuwd en uitgebreid. Er is plaats voor twee redacteuren, die voorlopig voor een half jaar worden aangesteld. Zij zullen worden belast met het samenstellen van de internetkrant, het verzorgen van artikelen en het presenteren van informatie over de onderwerpen cultuur en internet.

Meer informatie.

Brussel bepaalt DNA-agenda van Nederland
Het kabinet moet de DNA- technologie op de agenda zetten, zei D66-fractievoorzitter Thom de Graaf vorige week. Maar steeds meer richtlijnen komen uit Brussel.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag
24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
De Toestand in
de Andere Wereld
volgens mr.
G.B.J. Hiltermann

'Voor Egypte dreigt irrelevantie'
Als het inderdaad vrede zou worden in het Midden-Oosten, is dat niet alleen maar goed nieuws voor Egypte. Het zou waarschijnlijk de doodsteek betekenen voor zijn 'speciale positie', die al aan het eroderen is.

Irak zoekt klanten voor smokkelolie
Iraakse raffinaderijen produceren ongeveer 100.000 vaten olie per dag meer dan voor binnenlandse consumptie noodzakelijk is, en de autoriteiten zoeken naar nieuwe buitenlandse bestemmingen voor het surplus.

 
Tum-tummetjes voor vrienden World Online
World Online reserveerde aandelen voor topmanagers van diverse bedrijven waarmee het internetbedrijf wilde samenwerken. "Lijkt me een heel bedenkelijke manier van zakendoen."

Beleggers Baan kiezen eieren voor hun geld
Nu ING over de brug is, zo schatten banken, zal het gros van de kleine beleggers in Baan zijn stukken aanbieden bij Invensys.

G7 blijft streng over schulden
De G7-top van belangrijkste industrielanden handhaaft een strenge houding jegens arme landen die in aanmerking willen komen voor schuldreductie. De snelle economische groei die de meeste grote industrielanden op dit moment doormaken doet daar niets aan af.

Eindelijk de status van een ster
In de schaduw van geletruidrager Lance Armstrong opereert zijn Amerikaanse zaakwaarnemer Bill Stapleton (35). "Deze Tour is veel meer fun voor Lance dan vorig jaar", zegt de Texaan, tevens een van Armstrongs beste vrienden.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
De e-consument
Internethandel heeft de toekomst, maar kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Bij alle voordelen van de nieuwe economie hebben de dotcombedrijven namelijk een geduchte handicap: veel consumenten vertrouwen de e-commerce niet helemaal.


Z A T E R D A G S   B I J V O E G S E L
* Pillenvreters
Rennen, zwemmen, fietsen en achttien vitaminepreparaten per dag. Zo blijven topmanagers scherp. Over mergpijp, dementie en pillen als aflaat. 'Hoe kunnen we grote groepen mensen motiveren om te gaan leven als een gorilla?'

W E T E N S C H A P   E N   O N D E R W I J S
* Geslacht op drift
Het vrouwelijke seksuele gedrag is flexibeler dan dat van mannen. Maar het is de vraag of dat betekent dat de mannelijke geslachts- drift 'biologischer' is. Als er al zoiets als geslachtsdrift bestaat.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad