U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Het aftreden van B. Peper als minister en kritiek op de drempelverlagende rol van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie. Ook de reconstructie van de zelfmoord van een 35-jarige depressieve man. TV2, 17.35-18.43u.

Waskracht. Gedwongen door werkloosheid en grote armoede laten veel ouders in Bulgarije hun kinderen achter in een tehuis. De kinderen in het tehuis in het Bulgaarse Lukovit zijn allemaal in meer of mindere mate lichamelijk gehandicapt en kunnen zich hun ouders nauwelijks herinneren. Ned.3, 19.52-20.20u.

Netwerk. O.a. over het belang van recensies naar aanleiding van de boekenweek en geboortebeperking in Peru. Sinds de regering in 1996 de strijd tegen de bevolkingsgroei is aangegaan, zijn 250.000 vrouwen gedwongen gesteriliseerd. Maar alleen de arme vrouwen uit afgezonderde Andes-dorpen zijn hiervan het slachtoffer. Ned.1, 20.30-21.06u.

Nova. Impressies van het Boekenbal in Amsterdam en het Kamerdebat over het aftreden van B. Peper als minister van Binnenlandse Zaken. Ned.3, 22.34-23.03u.

Oog in oog. Onder meer een reportage over de Nederlandse afdeling van Rijkswaterstaat in Mozambique die al jaren heeft geprobeerd de Mozambikanen van waterbeheer te overtuigen. Nu de ramp zich heeft voltrokken kijkt menigeen richting Rijkswaterstaat. Net5, 23.05-23.30u.

DOCUMENTAIRES

Noorderlicht. BBC-documentaire over de zeldzame ziekte Fibrodysplasia Ossificans Progressiva (FOP), één van de meest zeldzame ziekten die er bestaan. Slechts één op de twee miljoen mensen krijgt deze aandoening waarbij gezond spierweefsel langzaam maar zeker verandert in bot. Uiteindelijk verstijft het lichaam totaal en stikken patiënten doordat het bot hun longen samendrukt. Ned.3, 20.20-20.47u.

Stealing Beauty. Schrijfster Susan Orlean neemt het op voor de Noord-Amerikaanse Indianen en steelt bij wijze van protest tegen hun onderdrukking beschermde wilde orchideeën uit de Everglades. Voorts National Geographic-fotograaf Nick Nichols over de aantasting van natuur in Afrika. NGC, 21.00-22.00u.

Zembla. Over de handelsmissie van minister Jorritsma van Economische Zaken naar Indonesië en kritiek op de missie van Indonesische vakbondsmensen. Met gesprekken over de huidige politieke situatie en mensen die bezorgd zijn over de ontwikkelingen in het land. Ned.3, 21.15-22.00u.

Het andere gezicht. Kapitein Hein Hiemstra van een Nederlands baggerschip zit al acht maanden met twee Afrikaanse verstekelingen uit Ethiopië en Eritrea opgescheept in het Suezkanaal. Ze zijn gevlucht uit hun door oorlog geteisterde land en kunnen geen kant op. Nederland accepteert ze niet als asielzoeker, Egypte wil ze niet aan land en de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, laat het ook afweten. Ned.1, 21.36-22.00u.

37ø. Nog altijd zijn ze do een aura van geheimzinnigheid omgeven: kinderen die in de Lebensbornhuizen van de SS tijdens het Derde Rijk zijn geboren. Afl.: Geheimsache Lebensborn. ZDF, 22.15-22.45u.

PRAATPROGRAMMA

Heilig vuur. Eerste deel van een gesprek met de Braziliaanse new-age-auteur Paulo Coelho die met zijn commerciële mystiek miljoenen boeken heeft verkocht. Ook t voor seksuele intimidatie in de gezondheidszorg. Ned.1, 22.31-23.02u.

Barend & Van Dorp. Gesprek met couturier Frans Molenaar die zijn 69ste haute couture-collectie, voorjaar/zomer 2000, presenteert. En gesprekken met spelers na de wedstrijd Feyenoord tegen Chelsea. RTL4, 23.00-23.45u.

SPORT

Voetbal. Verslag van de wedstrijd Feyenoord-Chelsea in de Champions League, voorafgegaan door een voorbeschouwing. Na deze wedstrijd samenvattingen van de wedstrijden Lazio Roma-Olympique Marseille, Real Madrid-Kiev en Bayern München-Rosenborg. TV2, 20.10-0.03u., onderbroken door Socutera en journaal.

FILM

Adieu Bonaparte (Youssef Chahine, 1985, Egypte/Fr.). Mede door Jack Lang gefinancierd prestige-object biedt onnozele reconstructie van Napoleons Egyptische veldtocht anno 1798. Patrice Chéreau maakt van Napoleon een bespottelijke karikatuur. Michael Piccoli sluit als Franse generaal vriendschap met twee jonge Egyptenaren. TV5, 18.15-20.00u.

Hong Kong '97 (A. Pyun, 1994, VS). Actiefilm met voortvluchtige Robert Patrick speelt aan de vooravond van de overdracht van Hongkong aan China. RTL5, 20.30-22.10u., met reclame.

Greedy (Jonathan Lynn, 1994, VS). Zie Film-vooraf. SBS6, 20.30-22.35u., met reclame.

Jaws - The Revenge (Joseph Sargent, 1987, VS). Derde, uitgebluste vervolg op succesthriller van Spielberg. Weduwe van politieman Roy Scheider neemt op de Bahama's wraak op de haai. Met Lorraine Gary. Veronica, 20.30-22.15u., met reclame.

Before Sunrise (Richard Linklater, 1995, VS/Oostenrijk). De Texaanse, in dolende adolescenten gespecialiseerde regisseur van Suburbia draaide in Wenen een nacht die twee begin-twintigers -Julie Delpy en Ethan Hawke - met elkaar doorbrengen, al slenterend en pratend. Basale, van elk sprankje overspannen fictie gespeende romantiek. RTL4, 21.00-23.00u., met reclame.

Sharky's Machine (Burt Reynolds, 1981, VS). Derde film, na Gator en The End waarin Burt Reynolds zichzelf regisseerde is harde, vlotte actiethriller. Politieman Reynolds ontrafelt reeks politiek geladen moorden en beleeft infantiel sentimentele romance met call-girl Rachel Ward. Veronica, 22.15-0.25u., met reclame.

The Male Animal (Elliott Nugent, 1942, VS). Theatrale komaf blijft zichtbaar in charmante komedie met Henry Fonda als geplaagde professor wiens vrouw Olivia de Havilland bezwijkt voor football-ster Jack Carson. ARD, 1.00-2.35u., zwart-wit, nagesynchroniseerd.

aanbevolen

NRC Webpagina's
14 MAART 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)