NRC Handelsblad: vandaag Vrijdag 10 maart 2000
NRC HANDELSBLAD
* TEGENSPRAAK    * SUPPLEMENT    AGENDA    ARCHIEF    ADVERTENTIES    SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
bolletje Profiel: schaarste en overvloed aan water.
bolletje Fotoalbum: de fractievoorzitters in Zuid-Afrika.
bolletje Documenten: Declaraties ministers.
bolletje Morrelen aan de Zalmnorm in Economie voor jou.
bolletje RSI in Apestaartje.
bolletje In het nieuws:
Dossier Amerikaanse verkiezingen
Dossier Oostenrijk
Dossier IRT
Dossier Clickfonds
Dossier Multiculturele Samenleving
bolletje Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad



Cindy McCain, vrouw van de Republikeinse senator John McCain legt haar arm om haar man als deze in zijn thuisstaat Arizona bekend maakt dat hij zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen opschort. McCain spreekt voorlopig nog geen steun uit voor de kandidatuur van George W. Bush, zijn zegevierende rivaal in de voorverkiezingen. Wel feliciteerde hij Bush gisteren.
(Foto AP)

UPC betaalt ruim 6 miljard voor SBS
Kabelaar United Pan-Europe Communications (UPC) wil SBS Broadcasting, het moederbedrijf van SBS6 en Net5, overnemen voor 2,8 miljard dollar (6,3 miljard gulden). Dat voornemen heeft UPC gistermiddag bekendgemaakt. SBS stemt met de overname in.

* Machtsgreep in medialand
De koop van televisiestation SBS door kabelgigant UPC kan grote gevolgen hebben voor het omroepbestel en de portemonnee van de kijker.

* Werkgevers verdeeld over werken asielzoekers
Asielzoekers moeten de kans krijgen te werken, zo staat in een conceptadvies van de Stichting van de Arbeid aan het kabinet.

* Schiphol haalt milieunorm niet
De milieudoelstellingen van het kabinet voor Schiphol zijn niet haalbaar. Er zullen meer woningen hinder ondervinden van het lawaai van overvliegende toestellen dan het kabinet had toegezegd, terwijl ook de kans op vliegongelukken zal toenemen.

* Vrienden Kohl zamelen zes miljoen mark in
De Duitse oud-bondskanselier Kohl heeft met een inzamelingsactie onder zijn relaties een bedrag van 5,9 miljoen mark verzameld. Uiteindelijk hoopt hij uit te komen op een bedrag van 6,3 miljoen mark. Dat is de geldboete die de CDU moet betalen omdat Kohl twee miljoen aan donaties in het verleden heeft verzwegen.

*
* Kort nieuws
* Medianieuws
* Radio en televisie
* Dossiers
* Documenten
* Economie voor jou
* Digitale Leestafel
* Apestaartje
* Film en Video - premières
* Profiel
* Gastenboek


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Als ik me
vlieg-tuig maar haal

 

( a d v e r t e n t i e s )

* McCain is 'down' maar nog niet 'out'
Hoewel hij zijn verkiezingscampagne opschort, geeft de verslagen Amerikaanse presidentskandidaat John McCain de strijd nog niet helemaal op. Dat bleek gisteren op zijn persconferentie in Arizona.

* Protestactie tegen 'gepraat' op Radio 4
Klassieke- muziekliefhebbers beginnen vandaag een protestactie tegen de klassieke- muziekzender Radio 4 onder het motto 'Meer muziek, minder gepraat.'

* Wolters Kluwer stort in op beurs
Uitgeversconcern Wolters Kluwer is vanmorgen op de beurs met een derde in waarde gekelderd, nadat het concern bekendmaakte dat de winst dit en volgend jaar niet zal groeien. Ook werd bekend dat bestuursvoorzitter C. van Kempen vijf maanden na zijn aantreden aan de kant wordt gezet.

* Zwaar verlies Juventus bij Celta de Vigo
In de vierde ronde van het UEFA-Cuptoernooi zijn vier Italiaanse ploegen uitgeschakeld. Het Spaanse Celta de Vigo won met 4-0 van Juventus. Het is zestien jaar geleden dat geen enkele Italiaanse ploeg zich plaatste voor de kwartfinales van het UEFA-Cuptoernooi.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
* Kabel en content
Nederland is een van de dichtstbekabelde landen ter we reld. Een mooie markt, die lange tijd echter van staatswege werd gereduceerd tot het doorgeven van de algemene omroepprogramma's. En er is zoveel meer mogelijk: abonneetelevisie, telefonie en tegenwoordig vooral Internet.


C U L T U R E E L   S U P P L E M E N T
* De papegaaienbuurt
In Drachten kreeg De Stijl- kunstenaar Theo van Doesburg de kans om een blok woningen, een schoolgebouw en zelfs tuinen in kleurvakken op te delen. Het werd een debacle. In Utrecht en Otterlo is nu een overzicht aan hem gewijd.

B O E K E N
* Het geschenk, de affaire en de literatuur
Woensdag begint de Boekenweek, maar al twee weken rommelt het rond het Boekenweekgeschenk van Harry Mulisch, die zijn verbeelding heeft losgelaten op de zaak-Croiset van veertien jaar geleden. Waar houdt de werkelijkheid op en begint de literatuur? En wie is eigenlijk het doelwit in Mulisch' literaire 'tegenspraak'?

B O E K E N
* Twijfels aan de top
Bij de pindakaas is het misgegaan. Op de hellingen van de hoogste berg ter wereld vlogen de klimmers van de 'Eerste Nederlandse Mount Everest Expeditie' elkaar in 1982 in de haren om de verdeling van een meegetorste pot pindakaas. De berg was te klein voor de bekvechtende laaglanders, die elkaar ook het recht op de eerste 'toppoging' betwistten.

Columns

* J.L. Heldring
* H.J.A. Hofland
* Youp van 't Hek
* Elsbeth Etty
* Karel Knip
* Roel Janssen
* CS Vrijdag
* Leo Prick

( s e r v i c e )

*E-mail
*Colofon
*Bezorging
*Abonnement