U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. In deze uitzending worden de mogelijkheden van genetische manipulatie in de planten- en dierenwereld bekeken. Biotechnoloog Theo Saat vertelt dat genetische manipulatie niet alleen de smaak van voedsel kan veranderen maar ook het aantal voedzame ingrediënten en de heilzame werking ervan. Radio 5, 14.02-15.00u.

Faros. Hoewel psychologen allerlei verfijningen toevoegen, kun je bij mensen twee soorten gedrag onderscheiden: denkers en doeners. Deze tegenstelling in gedrag is volgens professor Jaap Koolhaas ook in het dierenrijk aangetroffen. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Gesprek met tekstschrijver Herman Pieter de Boer en jazz-zangeres Anneloes Verveld die onlangs afstudeerde aan het Conservatorium in Amsterdam. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Onder meer een portret van Lorenzo da Ponte (1749- 1838), de librettist van Mozarts opera's Cosi fan Tutte, Le Nozze di Figaro en Don Giovanni. Bij Meulenhoff verscheen vorig jaar zijn Herinneringen in vertaling van Anton Haakman. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. Opnamen van George Michael die covers zingt van Doris Day en Billie Holiday; Monica Mancini met evergreens van haar vader (Henry Mancini), Isabelle Aubret met Parijse chansons van Trenet en Aznavour; en jaren veertig opnamen van Benny Goodman en Judy Garland in duet met Bobby Darin. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

OVT. André van der Louw kijkt in zijn column terug op de WAO-crisis en historicus J. Kikkert gaat in op het oranjehuis en hun verhouding tot de pers. Verder een gesprek met Wichert ten Have over zijn onlangs verschenen boek over Nederland in bezettingstijd. In het tweede uur aandacht voor de 'vrijetijdsmaatschappij'. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Tijdens de WTO-conferentie in Seattle werd bekendgemaakt dat Nederland een 'rechtswinkel' financiert waar arme landen hulp kunnen krijgen in handelsconflicten. Een twistgesprek over een eerbaar initiatief of een mediastunt van een egoïstisch rijk land? Verder de explosieve situatie in Burundi en de regio rondom dat land. Radio 5, 13.02-15. 00u.

Weekendcafé. Gasten zijn comédienne Trudy Labij en griezelboekenschrijver Bies van Ede. Radio 2, 16.02-18.00u.

Diskotabel. Het panel onder wie klaveciniste Annelie de Man besteedt onder meer aandacht aan de nieuwe cd van Charlotte Margiono, een uitvoering van Strawinski's ballet Orpheus en het Strijkkwartet in Es groot, opus 28 van Felix Mendelssohn Bartholdy. Radio 4, 16.30- 17.15u.

MAANDAG

Ophef & vertier. O.a. de Nationale Reisopera met nieuw werk van Peter Eötvös Tri Sestri, de film Kruimeltje en het debuut van Stephan Enter Winterhanden. Ook een gesprek over de kunstenaar, schrijver, polemist, publicist, fascist en principieel alcoholist Erich Wichman (1890-1929). Radio 5, 14.02-16. 00u.

NRC Webpagina's
4 DECEMBER 1999


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)