U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Geld voor defensie beter besteden'
Nederland moet zijn defensiebudget verstandiger besteden of verhogen. Dat zegt de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO, Lord George Robertson, vandaag in een vraaggesprek met deze krant. Robertson is maandag op bezoek bij de Nederlandse regering.

Kok zoekt marge tussen niet en nog niet boren
Het kabinet houdt vast aan nader onderzoek naar eventuele milieuschade bij nieuwe gasboringen in de Waddenzee, zo deelde premier Kok gisteren mee.

Netelenbos wijst NS-bod af op exploitatie HSL
DEN HAAG, 13 NOV. Nederlandse Spoorwegen krijgen vooralsnog niet het lucratieve contract voor de exploitatie van de Hogesnelheidslijn-zuid. Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) heeft het exclusieve bod afgewezen dat de NS hiertoe in september hadden uitgebracht.

Spermadonor blijft nog anoniem
DEN HAAG, 13 NOV. Nieuwe spermadonoren hoeven nog ten minste twee jaar niet bang te zijn voor opheffing van hun anonimiteit. Daarna wil het kabinet kinderen van spermadonoren het recht geven hun biologische vader op te sporen.

Russen nemen Goedermes in
MOSKOU, 13 NOV. Russische pantsereenheden hebben gisteren zonder een schot te lossen de tweede stad van Tsjetsjenië, Goedermes, ingenomen. Tsjetsjeense moslimrebellen zouden een tegenoffensief voorbereiden.

VN-vliegtuig stort neer in Kosovo
PRISTINA, 13 NOV. Een VN-vliegtuig met 24 inzittenden aan boord is gisteren vlak voor de landing in Pristina, de hoofdstad van Kosovo, neergestort.

Wenen betoogt tegen racisme
Tienduizenden mensen hebben gisteravond, bij de herdenking van de stichting van de Oostenrijkse republiek, in Wenen gedemonstreerd tegen toenemend racisme. De demonstranten keerden zich vooral tegen de extreem-rechtse FPÖ van Jörg Haider.


NRC Webpagina's
13 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)